вівторок, 10 січня 2023 р.

«Фінансова автономія: практичні кроки» - відбувся тренінг для представників громад Сарненського району

На базі РОІППО відбувся черговий  тренінг «Фінансова автономія: практичні кроки» для керівників закладів освіти Клесівської, Немовицької  та Вирівської територіальних громад.

Учасникам тренінгу «Фінансова автономія: практичні кроки» підготували наступні теми для вивчення:

- як скласти кошторис доходів та видатків ЗЗСО; 

- як здійснюються закупівлі під час воєнного стану; 

- питання фінансово-господарської діяльності в умовах змін в освіті. 

Консультантка з бюджетних питань Рівненського РВ АМУ  Людмила Кушнер взяла участь у заході, як спікерка.  Вона розкрила тему «Доходи та видатки в кошторисі: підвищення ефективності планування та використання коштів.» Людмила Кушнер у своєму виступі зазначила – «Разом з учасниками ми звернули увагу на переваги та виклики самостійності закладів освіти. Розглянули як формувати кошторис бюджетних установ, як залучати додаткові джерела фінансування. Переглянули бюджетний календар для учасників бюджетного процесу на 2023 рік. В ході роботи виникло ряд  питань щодо використання залишків освітньої субвенції, адже виникла стурбованість щодо не проплати органами Казначейства  зареєстрованих зобов’язань видатків і залишків освітньої субвенції» - розповіла Людмила Кушнер. 


Учасники тренінгу оволоділи інструментами складання кошторису доходів та видатків ЗЗСО, здійснення господарської діяльності та закупівель  під час воєнного стану та отримали відповіді на проблемні питання фінансово-господарської діяльності в умовах змін в освіті.   

Рівненське РВ АМУ, при підготовці використано матеріали РОІППО


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації