пʼятниця, 27 січня 2023 р.

У Гощанській громаді будуть впроваджувати заходи задля підтримки жінок та захисту їхніх прав

Жінки у громаді – рушійна сила – такого висновку дійшли учасники  підсумкової зустрічі у Гощанській громаді, в рамках проєкту «Жіноче лідерство: на шляху відновлення України». Нагадаємо, проєкт фінансується завдяки допомозі Великої Британії від Уряду Великої Британії та впроваджується організацією Пакт і ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка».

Учасниці проєкту, стейкхолдери та команда, яка працювала над втіленням різноманітних заходів та активностей у Гощанській громаді – зустрілись аби обговорити основні напрацювання, враження, подальші плани та виокремити головні завдання, які нині виникають у невеличких громадах. Передусім обговорювали проблеми жінок, ВПО та інших вразливих груп населення.  


Координаторка проєкту у Гощі Наталія Калька свою увагу звернула – як громада об’єдналася навколо різноманітних заходів. Жінки мали змогу - ознайомитися з темами щодо розвитку жіночого лідерства, як протистояти гендерно-зумовленому насильству та як не потрапити у рабство. У різних селах громади організовували фітнес-студії, надавали психологічну підтримку у вигляді консультацій та трансформаційної гри «Сила в мені», приємним бонусом була б’юті терапія. Наталія Калька переконана – жінкам вдалося відновити власні внутрішні ресурси, та отримати емоційну підтримку. 

Керівниця проекту Лариса Гунько  наголосила - дану тематику потрібно продовжувати впроваджувати в громаді, можливо розробити рекомендації та політики захисту та підтримки прав жінок.  Нагадала про важливі та актуальні теми що вивчали та семінарах та тренінгах. Спільно учасники зустрічі обговорили резолюцію 1325  «Жінки. Мир. Безпека» яка спрямована допомогти жінкам. Висловили ідеї – які заходи потрібно організувати, щоб впроваджувати резолюцію на рівні громади. 
Тетяна Мельник тренерка та юристка проєкту презентувала присутнім чергові проміжні результати  дослідження щодо потреб жінок у громадах в яких впроваджувався проєкт.  Перш за все жінки потребують мати роботу аби самостійно забезпечувати сім’ю,  освіту для дітей та себе, а потім вже потребують психоемоційної підтримки та допомоги психолога.  



Олена Примак – учасниця проєкту
«У нашій школі у селі Курозвани ми стали краще організовуватися на різні активності, нас на це надихнув проєкт «Жіноче лідерство: на шляху відновлення України». Адже саме у нашій школі відбувалися заняття з фітнесу, і нам ніхто не вірить що усе це безкоштовно, тому ми вже шукаємо фітнес-тренера який продовжить  тренування з нами» - розповіла Олена Примак.
ВІДЕО



Заходи відбуваються у межах проєкту «Жіноче лідерство: на шляху відновлення України», що фінансується завдяки допомозі Великої Британії від Уряду Великої Британії та впроваджується організацією Пакт і ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка». 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації