вівторок, 31 січня 2023 р.

Заходи задля підтримки жінок та захисту їхніх прав обговорили у Шпанівській громаді

В рамках проєкту «Жіноче лідерство: на шляху відновлення України» відбулося підсумкове  засідання круглого столу у Шпанівській громаді.  Нагадаємо, проєкт фінансується завдяки допомозі Великої Британії від Уряду Великої Британії та впроваджується організацією Пакт і ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка».

На зустріч завітали працівники сільської ради, поліцейський офіцер громади,  працівники комунальних установ та учасниці проєкту.  Першочергово обговорили напрацювання проєкту, заходи які відбувалися у громаді -  семінари, тренінги, активність Спільнодія з виготовлення енергетичних батончиків, працювала фітнес студія та б’юті терапія, консультації психолога та трансформаційна гра «Сила в мені». До усіх цих заходів активно долучалися жінки з числа ВПО та місцеві, вразливі верстви населення.   
Лариса Гунько  керівниця проєкту нагадала про важливі та актуальні теми що вивчали на семінарах та тренінгах. Спільно учасники зустрічі обговорили резолюцію 1325  «Жінки. Мир. Безпека» яка спрямована допомогти жінкам. Висловили ідеї – які заходи потрібно організувати, щоб впроваджувати резолюцію та Національний план дій  на рівні громади. Тож Лариса Гунько передала рекомендації, які були напрацьовані в рамках проєкту. Нагадала що працюють гарячі телефонні лінії  для допомоги постраждалим від насильства. Найчастіше потерпають жінки від фізичного, економічного та фінансового насилля. Тож таким жінкам потрібно допомогти. 
Тренерка та юристка проєкту Тетяна Мельник презентувала учасникам зустрічі проміжні результати  дослідження щодо потреб жінок у громадах в яких впроваджувався проєкт.  Перш за все жінки потребують робочі місця аби самостійно забезпечувати сім’ю,  освіту для дітей та себе, а потім вже - психоемоційної підтримки та допомоги психолога.  Відтак, заходи в рамках проєкту багатьом з них допомогли перезавантажитись, усвідомити та визнати свої проблеми, та головне подолати свій страх. 
Психологиня Тамара Боговід переконана -  сьогодні психологічної підтримки потребують усі жінки, не залежно від того де вони проживають, адже військовий стан в Україні впливає на кожну з нас. Тому трансформаційна гра допомогла багатьом учасницям поставити собі незручні запитання та знайти на них правдиві відповіді.  

Відео


Помічниця координаторки проєкту та учасниця заходів Віталіна Варшик переконана -  такі проєкти змінюють жінок у селах, вони частіше починають прислухатися до своїх бажань, та легше включаються у громадську роботу. 







Заходи відбуваються у межах проєкту «Жіноче лідерство: на шляху відновлення України», що фінансується завдяки допомозі Великої Британії від Уряду Великої Британії та впроваджується організацією Пакт і ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка». 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації