четвер, 27 червня 2024 р.

Привільненська та Бугринська громади налагоджують партнерство з Фінляндією

Бугринська та Привільненська громади спільно налагоджували міжнародні зв’язки з муніципалітетом міста Kannus, Фінляндія.

В рамках підписаної Угоди про співпрацю та побратимство, з метою розвитку партнерства для реалізації міжнародних проєктів делегація Привільненської громади завітала до колег Бугринської ТГ.

середа, 26 червня 2024 р.

В рамках проєкту «Сильна громада: інтеграція ВПО у громаду міста Рівне» відбувся прес-сніданок за участю стейкхолдерів

25 червня відбувся Прессніданок - заключний захід в рамках проєкту «Сильна громада: інтеграція ВПО у громаду міста Рівне». Головною метою Прессніданку була презентація для ЗМІ мети і завдань проєкту, проведених заходів та результатів. 

Відкрито набір в Академію бізнесу для дівчат 1.0

У 2024 громадська організація “Жіноча Ліга” реалізує проєкт “Girls Business Academy 1.0 / Академія бізнесу для дівчат 1.0” в рамках програми “Сама собі ціль” від Projector Foundation за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID “Зміцнення громадської довіри (UCBI)”  та ініціативи “EU4Youth Alumni Network”, що є частиною програми Європейського Союзу  “EU4Youth Programme” (#EU4Youth).

вівторок, 25 червня 2024 р.

Представники Привільненської громади переймали досвід роботи колег партнерської громади з Одещини

 Про виклики та досягнення у сфері освіти, культури, спорту, соціального та безпекового напрямків в умовах воєнного стану спілкувались представники 7 тергромад Дніпропертровської, Вінницької, Житомирської, Одеської та Рівненської областей. Об’єднати усіх вдалось прогресивним представникам Авангардівської громади, що на Одещині. Кожен із присутніх на Форумі є громадами-партнерами, побратимами Авангарду.

четвер, 20 червня 2024 р.

Рівненщина приймає Всеукраїнський прес-тур

На Рівненщині стартував Всеукраїнський прес-тур, який організували Харківський прес-клуб у співпраці з   Рівненським регіональним відділенням Асоціації міст України. Участь у прес-турі беруть представники медіа з 11 регіонів України. 

У перший день роботи учасники відвідали Білокриницьку громаду де ознайомилися з роботою Центру безпеки та діяльністю громади вцілому. 

Регіональний мережевий захід «Адвокатуй молодіжну політику у своїй громаді» - зібрав представників громад - відео


Регіональний мережевий захід «Адвокатуй молодіжну політику у своїй громаді» відбувся у Рівному. Участь у заході взяли молодіжні працівники з громад Рівненщини, які є партнерами програми ГОВЕРЛА.  
Експертка з молодіжної роботи Оксана Вільчинська зазначила – «Ми раді бачити на заході усіх наших друзів, які вболівають за молодь у своїй громаді та розвивають молодіжну політику.  До участі у заході долучилися представники з інших громад, які також  впроваджують молодіжну політику у своїх громадах.»
ВІДЕО. 

середа, 19 червня 2024 р.

У Рівному відбувся Форум «Шлях гідності: боротьба за права людини»

У Рівному відбувся Форум на тему: «Шлях гідності: боротьба за права людини», організований Регіональним представництвом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Рівненській області.

Завдання форуму було привернення уваги до сучасних викликів захисту прав людини. Під час заходу учасникам презентували Щорічну доповідь Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про стан додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні у 2023 році.

У Рівному обговорили «Інтеграцію ВПО у громаду міста Рівне, як запорука розвитку громади»

У Рівному відбувся круглий стіл «Інтеграція ВПО у громаду міста Рівне як запорука розвитку громади» у рамках проєкту «Сильна громада: інтеграція ВПО у громаду міста Рівне».

Головна мета зустрічі - обговорення попередньо напрацьованого Проєкту міської цільової програми інтеграції ВПО у Рівненську міську територіальну громаду.

субота, 15 червня 2024 р.

Підготовка до опалювального сезону 2024-2025 років у Костопільській громаді триває

Для належної та своєчасної підготовки теплового господарства підприємства "Костопількомуненергія" до наступного опалювального сезону, розроблені та затверджені наказом по підприємству перелік заходів. 

Центр вуличних культур No Name – місце розвитку дітей та молоді - відео


Мрії стають реальністю - якщо наполегливо  працювати та рухатися вперед. Цю істину доводить засновниця Центру вуличних культур No Name dance studio  Вікторія Мартинюк.  Нині, центр займає 1200 метрів квадратних просторів та 13 років задоволення від своєї справи. На даний момент No Name dance studio має  понад 700 учнів з якими працюють 19 педагогів, заняття відбуваються на трьох локаціях у Рівному, а також у 5 громадах  Рівненщини – Здолбунів, Дубно, Зоря, Шпанів, Жобрин. 
ВІДЕО

четвер, 13 червня 2024 р.

Рівне та Швецьке місто Лунд стали містами-партнерами

Угоду про партнерство між містами сьогодні було урочисто підписано у ратуші міста Лунд.  Таким чином, Рівне отримало ще одного потужного партнера у Європі! 

Лунд - місто на півдні Швеції, яке динамічно розвивається і є штаб-квартирою для багатьох провідних європейських компаній: Sony Mobile, Tetra Pak, Alfa Laval і Gambro. Крім того, Лунд є потужним освітнім і науковим центром північної Європи. Університет міста Лунд, де навчається майже 50 тисяч студентів, входить у ТОП-100 світових університетів (а це лише 0,4% усіх університетів у світі). 

середа, 12 червня 2024 р.

Громади Рівненщини беруть участь у міжнародній Конференції з відновлення України у Берліні

У Берліні стартувала міжнародна Конференція з відновлення України. Учасники URC-2024 - лідери країн та урядів, бізнес, влада та громадянське суспільство. До участі у заході долучилися й представники Рівненщини – заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська, а також керівники тергромад області.

понеділок, 10 червня 2024 р.

Як війна вплинула на жінок Рівненщини презентували у Гендерному профілі області

Відбулася презентація Гендерного профілю та Гендерного плану дій Рівненської області в межах проєкту «Її сила: підтримка жінок України у часи війни та відновлення».

До участі запросили членів Коаліції 1325 Рівненщина – Жінки. Мир. Безпека. 

субота, 8 червня 2024 р.

Актуальні питання обговорили під час Ради громад Рівненщини

Відбулася Рада громад при голові Рівненської обласної ради, участь в якій беруть голови громад, їх заступники та секретарі рад. 

Першочергово обговорили можливості допомоги військовим бригадам, особливо тим що нині формуються на Рівненщині. А розпочали роботу з презентації успішного досвіду Хмельницької обласної ради щодо підтримки Збройних Сил України спільно з тергромадами. 

У Рівному стартує соціальний проєкт «Розлучення. Як уникнути помилок, допомогти собі та відродитись»


У Рівному стартує новий соціальний проєкт для жінок «Розлучення. Як уникнути помилок, допомогти собі та відродитись». Організаторка проєкту Ірина Чародійка, яка нещодавно і сама пройшла цей шлях. До роботи у проєкті долучаться фахівці, які спеціалізуються у даній тематиці. Це психологиня Оксана Побережна, адвокатка Тетяна Незнамова, та провідниця енергопрактик Наталія Салницька. 
ВІДЕО

четвер, 6 червня 2024 р.

У Березнівській громаді посилять роботу проєктної діяльності - відео


Березнівська міська рада відповідно до Меморандуму про співпрацю між Альянсом українських університетів та територіальними громадами брала участь у програмі «Управління проектами для територіальних громад» на базі Українського Католицького університету.  В рамках проєкту відбувся ряд навчальних заходів з проєктного менеджменту для різних фахівців міської ради. В результаті - фахівці підвищили свій професійний рівень та на практиці засвоїли нові знання.  Зокрема опрацювали ряд актуальних тем - «Як обирати ідею для проєкту?»; «Календарне планування»; «Від ідеї до постановки конкретних цілей» та інші. 

вівторок, 4 червня 2024 р.

Організація антикорупційної роботи в місцевій раді - вивчали представники громад

Навчальний  семінар на тему «Організація антикорупційної роботи в місцевій раді (ОМС)» організували команди Рівненського РВ АМУ спільно з ГО Рівненський центр «Соціальне партнерство» та у співпраці з Рівненським регіональним центром підвищення кваліфікації, в рамках реалізації проєкту «Розширення можливостей місцевих громад для реалізації антикорупційної політики».

субота, 1 червня 2024 р.

Жіночі ініціативи суттєво змінюють громади

Тараканівська громада

Упродовж двох місяців у Тарканівській громаді реалізували проєк жіночої ініціативи «СПІЛЬНОТА АКТИВНИХ ЖІНОК В ДІЇ».

Головна

Швидко та ефективно - у Гощі працює мобільна бригада амбулаторії загальної практики сімейної медицини

Мобільна бригада Гощанської амбулаторії загальної практики сімейної медицини провела швидкі тести на глюкозу та холестерин у працівників Гощ...

Популярні публікації