четвер, 20 червня 2024 р.

Рівненщина приймає Всеукраїнський прес-тур

На Рівненщині стартував Всеукраїнський прес-тур, який організували Харківський прес-клуб у співпраці з   Рівненським регіональним відділенням Асоціації міст України. Участь у прес-турі беруть представники медіа з 11 регіонів України. 

У перший день роботи учасники відвідали Білокриницьку громаду де ознайомилися з роботою Центру безпеки та діяльністю громади вцілому. 

Відбулася зустріч з головою Рівненської Олександром Ковалем та його заступниками, у форматі прес-конференції. Олександр Коваль розповів, як нині живе Рівненщина, про релокований бізнес, інтеграцію ВПО та готовність у прикордонній зоні. Водночас відповів на запитання журналістів, які стосувалися видобутку бурштину та розвитку туризму на Рівненщині.  


Ознайомилися з роботою центру інтеграції. Директорка Олена Хомич детально розповіла про маршрут ВПО, які потрапляють у центр одразу з евакуаційних потягів. З лютого 2024 року фахівці центру вже зустріли 5  евакуаційних потягів з півдня України.  



Учасники прес-туру відвідали військовий госпіталь, де ознайомилися з різними методиками реабілітації. Центр особливу увагу приділяє пацієнтам зі спинальними травмами. Тут проходять реабілітацію пацієнти з усієї України. 

Відверта зустріч відбулася з головою Городоцької сільської ради Сергієм Поліщуком. Він детально розповів, як змінилося життя громади - після відкриття підприємства Кроноспан. У 2023 році громада отримала 26,2 млн. грн податків від підприємства Кроноспан  і нині є однією з не багатьох громад, що має реверсну дотацію.  

Про діяльність деревообробного підприємства Кроноспан - дізнались у центральному офісі підприємства, де презентували історію заснування підприємства, основні виклики нині та перспективи на майбутнє. Зокрема тут заснували приватний індустріальний парк, який нині планують активно розвивати, водночас усіляко допомагають громаді у форматі соціальної відповідальності. 

Рівненське РВ Асоціації міст України


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Швидко та ефективно - у Гощі працює мобільна бригада амбулаторії загальної практики сімейної медицини

Мобільна бригада Гощанської амбулаторії загальної практики сімейної медицини провела швидкі тести на глюкозу та холестерин у працівників Гощ...

Популярні публікації