понеділок, 10 червня 2024 р.

Як війна вплинула на жінок Рівненщини презентували у Гендерному профілі області

Відбулася презентація Гендерного профілю та Гендерного плану дій Рівненської області в межах проєкту «Її сила: підтримка жінок України у часи війни та відновлення».

До участі запросили членів Коаліції 1325 Рівненщина – Жінки. Мир. Безпека. 

Презентувала напрацювання експертка Ольга Шминдрук, вона детально розповіла, які отримали результати під час дослідження, як відбувалася робота, а також надала рекомендації щодо подальшої роботи, та реалізації плану дій. 
ВІДЕО

Координаторка проєктів Українського жіночого фонду Олена Кісельова - розповіла що лягло в основу проєкту у пілотних областях. Зокрема напрацювання, які вже зробили експертки - надалі матимуть підтримку. 

Адже невдовзі буде оголошено конкурс проєктів що спрямовані на реалізацію плану дій Гендерного профілю. Водночас нагадала про основні заходи в рамках проєкту:

Створення регіональних гендерних профілів; 

Пріоритезація потреб і розробка гендерних планів дій 

Навчання для ключових осіб з ГЗН та СНПК, фандрейзингу

Грантова підтримка для Коаліцій на виконання плану дій

Підтримка фандрейзингових та адвокаційних заходів для залучення додаткових коштів на плани дій

Підготовка команди психологів для надання допомоги спеціалістам першої ланки.

Координаторка проєкту на Рівненщині - Тетяна Мельник - наголосила - намагалися врахувати усі побажання учасників Коаліції, щодо плану дій, адже кожна інституція яка працює у сфері соціальної політики на Рівненщині, мали можливість запропонувати свої ідеї. 

Світлана Богатирчук-Кривко запропонувала до плану дій також внести заходи, що спрямовані на повернення та адаптацію жінок та дітей в Україну. Адже такі жінки потребуватимуть підтримки та соціального супроводу.  

У другій частині зустрічі - учасниці обговорили різні актуальні питання. Розповіли які ініціативи реалізують у своїх громадах, та з якими проблемами зіштовхуються жінки, які постраждали від війни.


Алла Семенчук з Березнівської громади – розповіла про футбольний турнір на честь свого сина, загиблого воїна Богдана Семенчука. Богдан Семенчук з дитинства захоплювався футболом. З 8 років займався в секції (футбол) в ДЮСШ в рідному Березному. Такі змагання відбулися вже втретє. 




Публікацію підготовлено в межах проєкту «ЇЇ сила: підтримка жінок у часи війни та відновлення», який втілює Український Жіночий Фонд Український Жіночий Фонд / Ukrainian Women's Fund у партнерстві з громадською організацією “Ла Страда-Україна” Ла Страда-Україна/La Strada-Ukraine за підтримки Бюро з демократії, прав людини і праці (DRL) Державного департаменту США.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Швидко та ефективно - у Гощі працює мобільна бригада амбулаторії загальної практики сімейної медицини

Мобільна бригада Гощанської амбулаторії загальної практики сімейної медицини провела швидкі тести на глюкозу та холестерин у працівників Гощ...

Популярні публікації