середа, 12 червня 2024 р.

Громади Рівненщини беруть участь у міжнародній Конференції з відновлення України у Берліні

У Берліні стартувала міжнародна Конференція з відновлення України. Учасники URC-2024 - лідери країн та урядів, бізнес, влада та громадянське суспільство. До участі у заході долучилися й представники Рівненщини – заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська, а також керівники тергромад області.

Перед присутніми  виступив Президент Володимир Зеленський, який наголосив, що наша держава має всю природну основу для сучасної енергетики, а газова генерація розв’яже питання дефіциту енергії сьогодні, а згодом буде переведена на водень і балансуватиме нову «зелену» енергетику. 

Він також зазначив, що в цій галузі європейські та, зокрема, німецькі компанії є технологічними лідерами. Президент закликав зробити все для того, щоб зберегти наявну генерацію та відновити ту, яку Україна втратила через російську агресію.

У межах виставкової частини заходу можна було ознайомитися із проєктами областей, що потребують відновлення. Вони зареєстровані в електронній екосистемі «DREAM». Серед сотень проєктів по всій Україні – 23, що потребують реалізації в Рівненській області. 

«Рівненщина – серед регіонів, які потерпають від масованих атак на енергетику. Це серйозний виклик для усіх нас. Тому продовжуємо роботу на енергетичному фронті, разом з тим розраховуємо на підтримку міжнародних партнерів. Енергетика, поряд із транспортом, логістикою – пріоритетна сфера для інвестицій», - наголосила Людмила Шатковська.

«Мав нагоду особисто провести низку плідних та конструктивних зустрічей з багатьма впливовими європейськими політиками, представниками численних міжнародних делегацій та представниками бізнесу. Серед основних завдань - забезпечення якісної реабілітації для українських військових та цивільних громадян, що були поранені та зазнали травм, в результаті ворожих атак, організація професійної підготовки відповідних фахівців, участь закордонних партнерів та міжнародних інституцій у створенні таких необхідних нам сьогодні реабілітаційних закладів. Ми прагнемо забезпечити високоякісну підтримку людям, які потребують відновлення, всіляко сприяючи їхньому поверненню до активного життя та повноцінного функціонування в суспільстві. Крім того, Рівненська міська територіальна громада є одним з пілотних міст зі створення безбар’єрного простору для людей з інвалідністю. 

В реалізації цієї амбітної мети, ми теж шукаємо надійних міжнародних партнерів, досвід яких дозволить нам якнайкраще і найшвидшими темпами реалізувати заходи спрямовані на впровадження заходів з доступності. Зважаючи на складну енергетичну ситуацію в Україні, ми прагнемо знайти партнерів для розвитку «зеленої» інфраструктури, спрямованої на забезпечення мешканців Рівненської територіальної громади альтернативними екологічно чистими джерелами енергопостачання. Вже зараз, ми впроваджуємо цілу низку проєктів, спрямованих на вирішення цього надзвичайно важливого завдання. Участь міжнародних партнерів з відповідним досвідом дозволить в рази пришвидшити реалізацію цих планів. Упевнений, що подібні заходи, з таким високим представництвом та широким колом запрошених учасників дасть можливість українським містам та Рівному зокрема, знайти партнерів, зацікавлених у реалізації пріоритетних для нас проєктів. А також створить усі умови для швидкої відбудови України та повернення десятків тисяч українців, які через війну вимушені були стати біженцями. Їх повернення стане запорукою відновлення людського і економічного потенціалу країни, а також дозволить створити передумови для подальшого розвитку і зміцнення України. Дякую Президентові України, Кабінету Міністрів, депутатам Верховної Ради України, Міністру закордонних справ України Дмитру Кулебі, всьому дипломатичному корпусу України, всім країнам учасницям Європейського Союзу, Президентці Єврокомісії пані Урсулі фон дер Ляєн, уряду Німеччини та зокрема, панові Федеральному Канцлеру Олафу Шольцу та всім друзям України, які долучилися до організації такого масштабного міжнародного форуму,» - розповів Віктор Шакирзян.

Про гарантії міжнародної підтримки виступив Олаф Шольц - для Німеччини та України важливо щоби саме на цьому заході були присутні представники влад, місцевого самоврядування, бізнесу та громадського суспільства.

У промові німецького політика у фокусі уваги український народ, про заходи для повернення освічених людей до країни для її відбудови, для збереження нормального життя в Україні, що його заслуговують її люди!

Урсула фон дер Ляєн - президентка Європейської комісії на Міжнародній конференції вкотре наголосила про підтримку українських стартапів, бізнесу, про реформи в юстиції та низки інших галузях, щоб зробити Україну прибавливою для інших країн партнерів та про підготовку нашої держави до вступу в Європейський Союз.

Нагадаємо, міжнародна Конференція з відновлення України фокусується на чотирьох основних темах: залучення приватного сектору до відбудови, соціальне відновлення та людський капітал, відновлення громад і регіонів та вступ до ЄС і відповідні реформи.

Повідомляє Рівненське РВ Асоціації міст України


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Швидко та ефективно - у Гощі працює мобільна бригада амбулаторії загальної практики сімейної медицини

Мобільна бригада Гощанської амбулаторії загальної практики сімейної медицини провела швидкі тести на глюкозу та холестерин у працівників Гощ...

Популярні публікації