субота, 1 червня 2024 р.

Жіночі ініціативи суттєво змінюють громади

Тараканівська громада

Упродовж двох місяців у Тарканівській громаді реалізували проєк жіночої ініціативи «СПІЛЬНОТА АКТИВНИХ ЖІНОК В ДІЇ».

Протягом проєкту відбулося багато цікавих та важливих ініціатив, а саме:

- опитано 100 жінок з Тараканівської та Дубенської громад;

- підготовлено коротке аналітичне дослідження потреб жінок у Тараканівській та Дубенській громадах; 

- проведено 2 тренінги з проєктного менеджменту з тренеркою Вікторія Костюк; 

- проведено 1 тренінг з психологом Ганна Сищук-Кухарук;  

- проведено 4 групи самопідтримки у с. Рачин та с. Тараканів;

- тренінгами охоплено 61 учасницю;

- групами самопідтримки охоплено 54 жінки;

- напрацьовано 4 проєктні ідеї;

- підписано меморандум про співпрацю ГО «Інтонація ЗМІН» з Тараканівською громадою.

«Цей проєкт говорить про те, що дієві жінки готові змінювати заклади в яких працюють, свої села, своє середовище. Готові бути більш відповідальними та рішучими. І я тішуся, що таких жінок є багато в моїй громаді» - зазначила керівниця ініціативи Алла Грабар.

Здолбунівська громада

В рамках проєкту «Разом сильніші» у Здолбунові, у приміщенні міської ради відбувся захід проекту у форматі підсумкової зустрічі. З моніторинговим візитом на зустрічі побувала асистентка проекту «Посилення політики рівних можливостей у Рівненській області» Тетяна Мельник. У зустрічі взяли участь 12 учасниць та учасників – міський голова, заступник міського голови, депутатки міської ради, членкині ГО «Жінки в громаді».

Міський голова Владислав Сухляк висловив подяку ГО «Жінки в громаді» за їхні ініціативи у справі забезпечення гендерного розвитку громади – створення гендерного профілю, ініціювання Координаційної ради забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків при Здолбунівській міській раді, проведення заходів з урахуванням потреб різних груп членів громади – жінок та чоловіків, ВПО, членів сімей ветеранів та загиблих, сімей, які мають дітей з інвалідністю. Членкині ГО «Жінки в громаді» розповіли, яким ресурсним та надихаючим був їх візит до Луцька, де вони зустрілися з депутаткою Луцької міської ради Іриною Колковською. Ця депутатка стала ініціаторкою створення групи «Рівні можливості», вона поділилася досвідом своєї депутатської діяльності та діяльності групи. Така поїздка стала можлива завдяки підтримці проектної пропозиції ГО «Жінки у громаді» «Разом сильніші» в межах проекту «Посилення політики рівних можливостей у Рівненській області».

Проєкт реалізує ГО Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» завдяки підтримці Національного демократичного інституту NDI Ukraine - National Democratic Institute та британського народу через Міністерство закордонних справ, у справах співдружності та розвитку (FCDO)


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Швидко та ефективно - у Гощі працює мобільна бригада амбулаторії загальної практики сімейної медицини

Мобільна бригада Гощанської амбулаторії загальної практики сімейної медицини провела швидкі тести на глюкозу та холестерин у працівників Гощ...

Популярні публікації