четвер, 13 червня 2024 р.

Рівне та Швецьке місто Лунд стали містами-партнерами

Угоду про партнерство між містами сьогодні було урочисто підписано у ратуші міста Лунд.  Таким чином, Рівне отримало ще одного потужного партнера у Європі! 

Лунд - місто на півдні Швеції, яке динамічно розвивається і є штаб-квартирою для багатьох провідних європейських компаній: Sony Mobile, Tetra Pak, Alfa Laval і Gambro. Крім того, Лунд є потужним освітнім і науковим центром північної Європи. Університет міста Лунд, де навчається майже 50 тисяч студентів, входить у ТОП-100 світових університетів (а це лише 0,4% усіх університетів у світі). 

В.о міського голови Рівного, секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян зазначив – «Все це дає нам впевненість, що угода про партнерство з цим старовинним і водночас, сучасним і фантастично прогресивним містом дозволить в найближчій перспективі реалізувати цілу низку спільних освітніх і культурних програм, а також дозволить налагодити важливі економічні зв’язки з провідними компаніями Швеції та Європейського Союзу. Що, в свою чергу, дасть можливість у майбутньому залучати такі потрібні в умовах війни інвестиції, створювати робочі місця, швидше відбудовувати нашу країну та забезпечити сталий економічний розвиток нашого міста.

Я хочу від всього серця подякувати громаді міста Лунд, мешканцям цього чудового міста за підтримку України, депутатам місцевої ради, які, напередодні, одноголосно підтримали на своєму засіданні ініціативу про партнерство з містом Рівне. 

Впевнений, започаткована сьогодні дружба між нашими містами, буде змінюватися з кожним днем.» 


Водночас Віктор Шакирзян подякував Голові міської ради міста Лунд панові Матсу Хельмфріду та Голові міського виконавчого комітету міста Лунд панові Андерсу Альмгрену. «Щирість, з якою відбулася сьогоднішня зустріч, зацікавленість, з якою керівництво міста Лунд підійшло до обговорення майбутніх спільних проєктів дає мені всі підстави уже зараз назвати їх добрими друзями України і нашої громади» - зазначив Віктор Шакирзян на своїй сторінці у соцмережах. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Швидко та ефективно - у Гощі працює мобільна бригада амбулаторії загальної практики сімейної медицини

Мобільна бригада Гощанської амбулаторії загальної практики сімейної медицини провела швидкі тести на глюкозу та холестерин у працівників Гощ...

Популярні публікації