пʼятниця, 30 серпня 2024 р.

Соціально-медичний хаб у Смизі, в рамках програми «Добре Врядування» - історія створення - відео


На весні 2024 року Смизька громада на Рівненщині виграла мікрогрант на створення соціально-медичного хабу. За умовами програми, 10 тисяч євро на реалізацію проєкту виділила Польща, а  три тисячі євро – співфінансування від громади.
Смизький пункт екстреної медичної допомоги знаходився в аварійному приміщенні, де були відсутні умови для належного надання послуг. Тому цей проєкт покращив  умови праці у приміщенні колишньої стаціонарної лікарні, з якої під проєкт залучили 131 квадратний метр. 
ВІДЕО

середа, 28 серпня 2024 р.

Громади Рівненщини продовжують відстоювати «військове» та «силове» ПДФО

«Військовий» ПДФО був вилучений з бюджетів громад у 2023 році разом із «силовим» ПДФО всупереч обʼєднуючій пропозиції Асоціації міст України про спільну відповідальність, спільний захист і звільнення наших територій, спільну Перемогу.
За відсутності орієнтовно 115 млрд гривень, вилучених державою з бюджетів громад, органи місцевого самоврядування продовжують максимально допомагати Обʼєднаним силам Збройних Сил України, але коштів на всі запити військових критично не вистачає.

Прем’єра екологічної вистави «Чао Какао» відбудеться у День знань

В театрі ляльок  у день знань, 1 вересня,  відбудеться прем’єра  екологічної вистави «Чао Какао» за підтримки Українського культурного фонду. 

вівторок, 27 серпня 2024 р.

У Дубенській громаді збудують житло для ВПО

Місто Дубно стало ще на крок ближче до втілення у життя проєкту «Житло для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та відновлення звільнених міст в Україні», який впроваджується за фінансування Європейського Союзу @EuropeanUnioninUkraine та адмініструється «Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією (NEFCO @NefcoinUkraine)» . 

понеділок, 26 серпня 2024 р.

Делегація педагогів Звягеля відвідала Корецьку громаду

Корецька громада гостинно зустріла делегацію вчителів іноземних мов (англійської) з закладів загальної середньої освіти Звягельської громади. 

субота, 24 серпня 2024 р.

Проєкт «Вишивка українською» за підтримки Українського культурного фонду мандрує громадами Рівненщини

Письменниця та майстриня вишиваного слова Олена Медведєва, яка заснувала креативні книги запрошує рівнянок до участі у проєкті «Вишивка українською».  У проєкті  жінки навчаються новітній техніці вишивання «ниткографіка». На майстер-класах учасниці проєкту під менторством Олени Медведєвої вишивають закладки для книг, листівки та настінні панно з цитатами відомих українських діячів. 

четвер, 22 серпня 2024 р.

Секретарі місцевих рад Рівненщини вивчали досвід роботи Смизької громади - відео


Рівненське регіональне відділення Асоціації міст України організувало виїзне засідання для секретарів рад в Смизьку громаду Дубенського району. Учасників заходу привітали голова громади Олександр Федоров та виконавча директорка Рівненського РВ Асоціації міст України Тетяна Грещук. 

понеділок, 19 серпня 2024 р.

Великоомелянська громада переобладнала адмінбудівлю для переселенців

Великоомелянська територіальна громада  прийняла майже 500 внутрішньо переміщених осіб з початку повномасштабного вторгнення. Днями розмістили ще шестеро людей – під час прибуття 11-го евакуаційного потягу з Донеччини.

пʼятниця, 16 серпня 2024 р.

Чудницька початкова школа Гощанської громади готова до початку нового навчального року 2024-2025

Влітку колектив школи доклав максимум зусиль для проведення поточного та косметичного ремонту приміщень - повідомляє Гощанська селищна рада. 

Комфортне та безбар’єрне материнство: в органах державної влади та публічних місцях з'явилися знаки на підтримку грудного вигодовування

В межах Всесвітнього тижня грудного вигодовування стартувала всеукраїнська кампанія з підтримки жінок, які годують грудьми. У 2024 році основним фокусом тижня стало ментальне здоров’я мами та підтримка на шляху до грудного вигодовування. Материнство і грудне вигодовування не має обмежувати жінку.

ГО «Генерація матерів Лада» в партнерстві з Міністерством охорони здоровʼя, Центром громадського здоровʼя та Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) створили знак, який демонструє, що годувати грудьми можна всюди: в торгових центрах, податкових органах, парках, громадському транспорті — де завгодно!

четвер, 15 серпня 2024 р.

Молодь з Рівненщини долучилася до творення молодіжної політики України

10-12 серпня до Дня молоді пройшов Всеукраїнський молодіжний форум «Вільні мріяти».  Молоді люди з усіх куточків України спільно з молодіжними працівниками та працівницями напрацьовували пропозиції до державної цільової програми «Молодь України 2026 - 2030». Участь у Форумі взяли менторки та тренерка проєкту «ІМПУЛЬС» з Рівненщини – Ольга Стецюк, начальниця відділу проєктної та інвестиційної діяльності виконавчого комітету Острозької міської ради та  Ірина Стасюк, національна модераторка платформи е-демократії. 

середа, 14 серпня 2024 р.

Радивилівська та Дубенська міські ради об’єднують зусилля у сфері соціального захисту: підписано договір про муніципальне співробітництво

У стінах Дубенської міської ради відбулося підписання договору про співробітництво Дубенської міської територіальної громади та Радивилівської міської територіальної громади у сфері соціального захисту. Своїми підписами документ скріпили очільники  громад Василь Антонюк та Микола Карапетян.

понеділок, 12 серпня 2024 р.

У Клесівській громаді розпочали реалізацію транскордонного екологічного проєкту - відео


Клесівська громада у співпраці з польською ґміною Папротня розпочинають спільний проєкт  «Транскордонні екологічні рішення в ґмінах Папротня та Клесів». Голова громади Віктор Буйний розповів як вдалося знайти партнерів у Польщі, які також мають екологічні проблеми схожі з Клесівською громадою. 
ВІДЕО.

пʼятниця, 9 серпня 2024 р.

Громадам нагадали про прозорі закупівлі в електронній системі Prozorro

На черговому засіданні керівники обласної ради спільно з представниками територіальних громад, а також запрошеними фахівцями та експертами обговорили актуальні питання та гострі проблеми, з якими стикаються органи місцевого самоврядування у своїй діяльності. Участь у заході взяли 47 керівників громад, а також виконавча директорка Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук та експертка з бюджетних питань Людмила Кушнер. 

вівторок, 6 серпня 2024 р.

Можливості для молоді: в Україні стартувала реєстрація на проєкт “Debate Camp”

Зараз в Україні молодь формує своє майбутнє в умовах війни, стресу та обмежень, які впливають на їхнє життя та світосприйняття. 

Дослідження свідчать, що однією з основних проблем, які бачить для себе молодь – це відсутність можливості реалізувати себе, що поступається лише психологічному стану та здоров'ю свого і близьких. Попри ці труднощі, більшість молодих українців прагне брати активну участь у відбудові країни, а 90% опитаної молоді хочуть бачити Україну як повноцінну демократичну державу. 

субота, 3 серпня 2024 р.

У Рівному презентували короткострокові культурні проєкти, які підтримав УКФ

Культурні інституції та митці Рівненщини презентували власні культурно-мистецькі проєкти, які стартують у серпні за підтримки Українського культурного фонду. Нагадаємо у квітні-травні цього року УКФ оголосив новий конкурс короткострокових проєктів. Вже нині укладені грантові угоди, а інституції почали активну творчу роботу спрямовану на реалізацію проєктів. У Рівненському Медіа-центрі відбулася презентація проєктів.  

четвер, 1 серпня 2024 р.

Мала Любаша та Литовське місто Біржай обговорили Угоду про співпрацю

Делегація Малолюбашанської громади на чолі з головою Світланою Ковальчук  з робочим візитом нині перебувають у Литві. 

На запрошення м. Біржай 10 діток Малолюбашанської громади поїхали у  скаутський табір «Немрадас», де познайомились з однолітками з Литви та  подружились.  Спілкуючись, діти мають можливість вивчити нові литовські слова, молитви, поспівати пісень, потанцювати, помалювати, навчитись працювати в групах та знаходити вихід з будь якої ситуації та відволіктися від життєвих труднощей в Україні.

У Корецькій громаді стартував проект для підтримки жінок - «КолоАрт»


Жіноче коло має потужну силу для емоційної підтримки та відновлення. А коли жіноча спільнота взаємодіє та розвивається, ця сила стає непереможною.

У Корецькій громаді стартував проект «КолоАрт» за підтримки Українського жіночого фонду, який реалізує команда ГО «Центр ініціатив Віадук».  Проект одночасно реалізується у трьох громадах Рівненщини – Рівненська, Березнівська та Корецька. У співпраці з ГО Простір жіночих можливостей «АктивнаЯ», проект став можливим для жінок Кореччини.

Головна

Швидко та ефективно - у Гощі працює мобільна бригада амбулаторії загальної практики сімейної медицини

Мобільна бригада Гощанської амбулаторії загальної практики сімейної медицини провела швидкі тести на глюкозу та холестерин у працівників Гощ...

Популярні публікації