четвер, 1 серпня 2024 р.

У Корецькій громаді стартував проект для підтримки жінок - «КолоАрт»


Жіноче коло має потужну силу для емоційної підтримки та відновлення. А коли жіноча спільнота взаємодіє та розвивається, ця сила стає непереможною.

У Корецькій громаді стартував проект «КолоАрт» за підтримки Українського жіночого фонду, який реалізує команда ГО «Центр ініціатив Віадук».  Проект одночасно реалізується у трьох громадах Рівненщини – Рівненська, Березнівська та Корецька. У співпраці з ГО Простір жіночих можливостей «АктивнаЯ», проект став можливим для жінок Кореччини.

Зустріч з психологинею Тамара Боговід , що відбувалася 26 липня в місті Корець, стала першою в рамках реалізації даного проекту. Психологиня провела трансформаційну гру Сила в собі, котра спрямована діставатись глибин підсвідомості та знаходити відповіді на найскладніші життєві запитання гравців. 

Серед учасниць гри жінки різного віку, роду заняття, категорій населення та кожна з них, сьогодні, потребує емоційного відновлення, підтримки, відчуття, що ти не сама..


«Я хочу змінити місце проживання та вагаюсь чи варто це робити, чи зможу я добре влаштуватись на новому місці? Гра допомогла мені побачити чого саме і чому боюсь, чому вагаюсь.. Я відчула впевненість у своїх намірах. Дякую за зустріч організаторам» - ділиться враженнями одна з учасниць заходу.

Голова громадської організації «Простір жіночих можливостей «АктивнаЯ» Орина Витовщик  радіє, що може підтримувати жінок Кореччини та допомагати їм ставати сильнішими, бачити різні вектори життєвого руху. Проект «КолоАрт» є цінним інструментом для емоційного відновлення та психологічної підтримки дівчат та жінок, які цього потребують.

В рамках проекту також відбулася арт терапевтична зустріч. Під відкритим небом корчанки та не лише, створювали ароматну свічку з вощини, прикрашали її лавандою і різноманітним сухоцвітом, пили запашний чай та спілкувались.

Учасниці зазначили - Ми вважаємо, що жіноча спільнота, в якій відбувається обмін досвідом, створення прекрасного власними руками, спілкування на спільні теми: радості та болі, дарує жінкам ту енергію та емоцію, що дає силу протистояти труднощам, знаходити кроки до відновлення та емоційної рівноваги.

Проект триватиме до грудня 2024 року, тож жінки, які постраждали від наслідків війни та потребують психологічної підтримки можуть приєднуватися до зустрічей у форматі арт терапевтичних майстер класів та групові зустрічі з психологом.  

Цей інформаційний матеріал став можливим завдяки підтримці Українського Жіночого Фонду. Відповідальність за зміст інформації несе Громадська організація Центр ініціатив «ВІАДУК та громадська організація "Простір жіночих можливостей АктивнаЯ". Інформація, що представлена - не завжди відображає погляди УЖФ.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Швидко та ефективно - у Гощі працює мобільна бригада амбулаторії загальної практики сімейної медицини

Мобільна бригада Гощанської амбулаторії загальної практики сімейної медицини провела швидкі тести на глюкозу та холестерин у працівників Гощ...

Популярні публікації