четвер, 22 серпня 2024 р.

Секретарі місцевих рад Рівненщини вивчали досвід роботи Смизької громади - відео


Рівненське регіональне відділення Асоціації міст України організувало виїзне засідання для секретарів рад в Смизьку громаду Дубенського району. Учасників заходу привітали голова громади Олександр Федоров та виконавча директорка Рівненського РВ Асоціації міст України Тетяна Грещук. 
Олександр Федоров наголосив – «Усе що вдається робити в громаді все робиться разом у співпраці місцева влада – бізнес – громадський сектор. Ми звичайна громада, яка відкрита до різних ініціатив та пропозицій, аби це сприяло розвитку громади, території та молодого покоління. У нас активно розвивається бізнес у тому числі жіночий і громадський сектор. Нам приємно, що нам довіряють уже і міжнародні донори, адже ми працюємо відкрито та на перспективу.»  

Тетяна Грещук розповіла – «Кожна громада на Рівненщині унікальна, у кожного з вас свій власний досвід, його потрібно популяризувати та переймати. Тому, окрім розгляду законодавства та теоретичної частини ми будемо обмінюватися практичним досвідом, побачимо історії успіху Смизької громади.»  
На засіданні розглянули ряд актуальних питань для громад.  
Зі змінами у законодавстві щодо діяльності органів місцевого самоврядування – присутніх ознайомив Володимир Мягкоход - директор Центрального офісу впровадження децентралізаційної реформи, Асоціація міст України (м.Київ)
Вікторія Костюк - керівниця ГО «Агенція розвитку громад «Інтонація змін» розкрила важливу тему для розвитку громади - Партнерство неурядових організацій, місцевої влади та бізнесу, як запорука розвитку громади та молодіжного середовища. Вікторія представила практичні кейси реалізації спільних проєктів у Смизькій громаді.
 «Наша організація утворилася 5 років тому як гендерна ініціатива, разом з Гощанською громадою за підтримки Рівненського РВ АМУ. Одразу як ми утворилися – був підписаний Меморандум про співпрацю, бо ми розуміли що одна локальна громадська організація не може бути впливовою, потрібно обрости мережею партнерів. Потім ми зрозуміли що лише жінки чи громадські активісти не можуть самостійно творити великі зміни, це потрібно робити у співпраці з органами місцевого самоврядування» - розповіла Вікторія Костюк.
 

Роботу Молодіжного інтеграційного центру «Кенеберг»: успіхи та виклики за 6 місяців діяльності презентувала Анна Костюк - адміністраторка МІЦ «Кенеберг», заступниця голови Молодіжної ради Смизької громади. 
ВІДЕО

Алла Красовська – регіональна координаторка благодійної організації «Благодійний фонд «Рокада» також нагадала про співпрацю між громадським сектором та ОМС, адже міжнародні донори першочергово підтримують проєкти, які мають таку співпрацю та підтримку з різних сторін – влада та громадський сектор. 
Під час роботи психологиня благодійної організації «Благодійний фонд «Рокада» Ганна Кухарук детально нагадала про  особливості першої психологічної допомоги у роботі з вразливими категоріями населення, вимушено переміщеними особами. Водночас презентувала  кишеньковий посібник психологічної допомоги. 
Вкотре обговорили безпеку громад в інтернет просторі. Представниця  відділу кіберполіції у Рівненській області  Оксана Шумакевич нагадала про різноманітні види шахрайства через мережу інтернет, закликала секретарів рад реагувати на превентивну роботу кіберполіції, усіляко інформувати населення про нові види шахрайства, адже від цього страждають не лише люди старшого віку а й підлітки.   


Потому учасники заходу відвідали установи на території громади які вкотре підверджують про співпрацю. Серед локацій були наступні:
- Селищна рада – адміністративний центр громади. Тут розташований ЦНАП та бібліотека.
- Центр громадського здоров’я – який відремонтували та облаштували в рамках програми «Добре самоврядування».
- КЗ «Центр культури, дозвілля, туризму, молоді та спорту» - тут працюють спортивні секції з боксу та карате, а також розташований Музей Смизького оркестру.
- Футбольний стадіон Клубу «Єврошпон Смига» - це гордість громади, клуб також має філію у Радивилівській громаді, проводять різноманітні дитячо-юнацькі змагання, чемпіонати  та збори. 
- Готельно-ресторанний комплекс «Золотий лев» - користується попитом серед українців, тут створено 100 робочих місць, діють готель, спа комплекс, літній басейн та ресторан, нещодавно облаштували тренажерну та конференц зали. 







Повідомляє Рівненське РВ Асоціації міст України  



Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Швидко та ефективно - у Гощі працює мобільна бригада амбулаторії загальної практики сімейної медицини

Мобільна бригада Гощанської амбулаторії загальної практики сімейної медицини провела швидкі тести на глюкозу та холестерин у працівників Гощ...

Популярні публікації