понеділок, 12 серпня 2024 р.

У Клесівській громаді розпочали реалізацію транскордонного екологічного проєкту - відео


Клесівська громада у співпраці з польською ґміною Папротня розпочинають спільний проєкт  «Транскордонні екологічні рішення в ґмінах Папротня та Клесів». Голова громади Віктор Буйний розповів як вдалося знайти партнерів у Польщі, які також мають екологічні проблеми схожі з Клесівською громадою. 
ВІДЕО.

Сума європейських коштів, яку отримають громади - 1,3 млн євро. Ініціатива дозволить повністю замінити водоочисні та каналізаційні споруди та запровадити автоматизований облік спожитої води в Клесівській ТГ. Також громада вивчатиме європейський досвід з питань управління водними ресурсами, аби надалі впроваджувати кращі практики на своїй території.
Нагадаємо, моніторинговий Комітет Програми транскордонного співробітництва Interreg NEXT Польща Україна 2021-2027. відібрав проекти від Рівненської області у межах пріоритету ДОВКІЛЛЯ. Це дозволить залучити в наш регіон додатково 5,2 млн європейських коштів. Бюджет кожного проєкту складається з двох частин – грантової частини і власного внеску. Серед тематик проєкту підтримали наступні ініціативи - боротьба з пожежами та підтопленнями, охорона заповідників та покращення якості води, всього 7 різнопланових  проєктів.  Ці проєкти будуть реалізовані в Гощанській, Миляцькій, Вирівській, Зорянській, Клесівській, Привільненській, Городоцькій та Рівненській громадах. При цьому партнерами зі сторони Польщі будуть громади з Підляського, Люблінського та Мазовецького воєводств. Усі проєкти розраховані на 2 роки. За умовою програми кожен партнер отримає 90% коштів від суми, решту суми – мають профінансувати громади. 

Повідомляє Рівненське РВ Асоціації міст України

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Швидко та ефективно - у Гощі працює мобільна бригада амбулаторії загальної практики сімейної медицини

Мобільна бригада Гощанської амбулаторії загальної практики сімейної медицини провела швидкі тести на глюкозу та холестерин у працівників Гощ...

Популярні публікації