четвер, 1 серпня 2024 р.

Мала Любаша та Литовське місто Біржай обговорили Угоду про співпрацю

Делегація Малолюбашанської громади на чолі з головою Світланою Ковальчук  з робочим візитом нині перебувають у Литві. 

На запрошення м. Біржай 10 діток Малолюбашанської громади поїхали у  скаутський табір «Немрадас», де познайомились з однолітками з Литви та  подружились.  Спілкуючись, діти мають можливість вивчити нові литовські слова, молитви, поспівати пісень, потанцювати, помалювати, навчитись працювати в групах та знаходити вихід з будь якої ситуації та відволіктися від життєвих труднощей в Україні.




Тим часом Світлана Ковальчук зустрілася з мером міста Біржай Кестутіс Кнізікевіч (Kęstutis Knizikevičius ), спільно обговорили  питання підписання Угоди про співпрацю, перебування дітей Малолюбашанської ТГ в таборі «Немрадас» Біржайського району та соціально економічні питання обох громад. Світлана Ковальчук подякувала меру міста Біржай та його колегам за постійну підтримку Збройних сил України. Зустріч пройшла в дружній та теплій атмосфері. Потому відвідали комунальні установи міста та цікаві локації Біржайського району.

Світлана Ковальчук зазначила – «Ми приємно вражені тематичними зонами, створеними в дитячому садку та на його території: ігрові елементи у форматі 3D, ляльковий театр, кімната для релаксації та відпочинку, розміщені контейнери для роздільного сміття та дослідні дитячі підстанції, теплі грядки, де діти вирощують різні овочі та квіти, тактильна доріжка з різних матеріалів природного походження. Всі ці зони створені за ініціативи та фінансової підтримки батьків дітей. Здивував своєю різноманітністю, кількістю та якістю Музей техніки, речей побуту та інших експонатів.» 

Вразив гостей також SODELISKIU DVARO SENOVINES TECHNIKOS IR BUITIES MUZIEJAI своєю етнографічною локацією, парковою зоною та зоологічним куточком і діючим млином.

В місті Біржай досить гарно розвинена соціальна інфраструктура: бювейти для людей та тварин, зони відпочинку, дитячі ігрові та спортивні майданчики, футбольні поля та велодоріжки, туалети, соціальні будинки для людей з інвалідністю  та дітей сиріт.

Вдячні команді мера міста Біржай за можливість перейняти досвід проєктів соціального благоустрою!!! Дякуємо жителям Литви за небайдужість до проблем нашої країни.

А також щиро дякуємо голові Рівненської районної ради Василю Тимощуку та в.о. Рівненського голови РДА Володимиру Леонову за ініціативу та пропозицію цієї співпраці.

Підготовлено за матеріалами  Малолюбашанської громади




Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Швидко та ефективно - у Гощі працює мобільна бригада амбулаторії загальної практики сімейної медицини

Мобільна бригада Гощанської амбулаторії загальної практики сімейної медицини провела швидкі тести на глюкозу та холестерин у працівників Гощ...

Популярні публікації