пʼятниця, 30 серпня 2024 р.

Соціально-медичний хаб у Смизі, в рамках програми «Добре Врядування» - історія створення - відео


На весні 2024 року Смизька громада на Рівненщині виграла мікрогрант на створення соціально-медичного хабу. За умовами програми, 10 тисяч євро на реалізацію проєкту виділила Польща, а  три тисячі євро – співфінансування від громади.
Смизький пункт екстреної медичної допомоги знаходився в аварійному приміщенні, де були відсутні умови для належного надання послуг. Тому цей проєкт покращив  умови праці у приміщенні колишньої стаціонарної лікарні, з якої під проєкт залучили 131 квадратний метр. 
ВІДЕО

За мікрогрант у соціально-медичному хабі зробили ремонт, придбали необхідні меблі та інвентар, щоб проводити безкоштовні навчання з надання першої медичної допомоги для місцевих жителів. 
Нагадаємо,  Смизький пункт екстреної медичної допомоги, обслуговує 14 населених пунктів громади та надає послуги для понад восьми тисяч людей — тепер має постійне місце локації.
Соціально-медичний хаб  працює вже біля двох місяців.  Там організовують тренінги з ментального та фізичного здоров'я для мешканців громади. 
«Першими слухачами лекцій стали тренери місцевого футбольного клубу "Єврошпон-Смига". Потім місцеві пожежники підвищували рівень знань у сфері надання першої медичної допомоги потерпілим та товаришам по службі» – розповіли у селищній раді. З вересня навчання проводитимуть і для школярів.
За місяць роботи хабу понад 50 людей навчилися надавати першу домедичну допомогу. У планах — ввести в штат посаду психолога, створити ресурсну кімнату для вагітних жінок та надавати приміщення для виїзних лікувально-діагностичних послуг. Зокрема для стоматологів, гінекологів та окулістів.

Проєкт реалізовано в рамках грантової програми «Конкурс Мікрогрантів 2024/UA-DZ – Добре Врядування – Проєкти 2023» від Фонду міжнародної солідарності. 

Повідомляє Рівненське регіональне відділення Асоціації міст України 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Швидко та ефективно - у Гощі працює мобільна бригада амбулаторії загальної практики сімейної медицини

Мобільна бригада Гощанської амбулаторії загальної практики сімейної медицини провела швидкі тести на глюкозу та холестерин у працівників Гощ...

Популярні публікації