середа, 11 вересня 2024 р.

Рівнян запрошують на презентацію проєкту «Вишивка українською»

Вже цієї неділі в експозиційній залі «Музею бурштину» презентують проєкт «Вишивка українською», який підтримав Український культурний фонд. Це короткостроковий проєкт, в рамках якого жінки вчилися вишивати разом з відомою майстринею Оленою Медведєвою. Вона поділилася з ними секретами авторської техніки вишивання, що має назву «ниткографіка». Нею майстриня вишила понад 30 креативних книг. 

У проєкті взяло участь 180 жінок з Рівненщини. Серед охочих опанувати новітню техніку вишивання були вчителі, бібліотекарі, внутрішньо переміщені жінки, жінки з родин військових. Приходили вишивати родинами - бабуся, донька та онучка.

Майстер-класи проходили у Тучині, Острозі, Здолбунові, Дубні, Костополі та Рівному.  Жінки вишивали закладки до книг, листівки та панно. Найбільш популярною фразою, яка лягла на полотно, стала цитата Ірини Фаріон «Мова - це кордон».

Результатом старань майстринь стане виставка робіт, яка експонуватиметься в «Музеї бурштину» впродовж  тижня після презентації проєкту. Напрацювання проєкту представлять вже цієї неділі, 15 вересня о 13:00 у «Музеї бурштину».

Матеріал підготовлено за підтримки Українського культурного фонду. Позиція Українського культурного фонду може не збігатися з думкою авторів.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Швидко та ефективно - у Гощі працює мобільна бригада амбулаторії загальної практики сімейної медицини

Мобільна бригада Гощанської амбулаторії загальної практики сімейної медицини провела швидкі тести на глюкозу та холестерин у працівників Гощ...

Популярні публікації