четвер, 12 вересня 2024 р.

У Корецькій громаді дбають про безпеку мешканців за сприяння проєкту «Вогнеборці»

Проєкт «Вогнеборці. Зміцнення спроможності українських громад шляхом розвитку добровільних пожежних команд», у якому Корецька громада взяла активну участь, наближається до завершення. Це була унікальна можливість - творити добрі справи завдяки підтримці польсько-американських партнерів. 

Для Корецької громади участь у проєкті розпочалася ще у 2022 році в рамках ініціативи «Вогнеборці» — проєкту, спрямованого на постачання пожежного спорядження для місцевих пожежних команд (МПК).

Завдяки проєкту громада отримала необхідне обладнання, зокрема пожежну драбину, бензопилу, лопати та пожежні хлопавки для гасіння трави. Усе це було передане Фондом міжнародної солідарності (Республіка Польща). Спорядження розподілили між пожежними командами сіл Крилів та Устя. Проте створити потужну базу не вдалося через брак обладнання, що особливо відчувалося в селі Устя, де у 2022 році були лише плани щодо організації пожежної частини.

У 2023 році Корецька громада знову отримала можливість долучитися до цього проєкту, але вже з більш глобальним підходом, який базувався на європейсько-американському досвіді створення добровільних пожежних команд (ДПК). Громада стала єдиною з Рівненщини, що переконала благодійників у своїй спроможності та вартості підтримки.

Завдяки цьому проєкту - отримали значний стимул для розвитку. Було вирішено створити сучасне депо в селі Устя, об'єднати добровольців, які готові захищати свою громаду, та забезпечити їх необхідним спорядженням і засобами для ефективної роботи.

9 вересня 2024 року відбувся фінальний круглий стіл проєкту в м. Київ, під час якого підсумували  роботу. Як наслідок співпраці ми здобули важливі знання щодо створення ДПК, члени нашої команди пройшли сертифіковане навчання від ДСНС, а також отримали медичне обладнання та дефібрилятор.


Останнім етапом стане постачання додаткового пожежного спорядження.

На сьогодні вже прибуло 12 пар якісного німецького взуття, а в найближчі дні очікуємо поставку одягу, рукавиць та поясів. Ми обов’язково повідомимо громаду про це, адже безпека — це наш пріоритет, особливо в умовах сьогодення.

Щиро дякуємо нашим польсько-американським партнерам за підтримку, яка є життєво необхідною для українських громад у цей складний час. Ваша допомога не лише матеріальна, а й моральна — вона додає нам впевненості та натхнення на шляху до створення сучасної системи пожежної безпеки в нашій громаді.

Ваша підтримка є прикладом справжньої міжнародної солідарності, яка зміцнює наш дух і дозволяє рухатися вперед, незважаючи на всі труднощі.

Тримаймося разом, все буде Україна!

Підготовлено за матеріалами Корецької міської ради


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Швидко та ефективно - у Гощі працює мобільна бригада амбулаторії загальної практики сімейної медицини

Мобільна бригада Гощанської амбулаторії загальної практики сімейної медицини провела швидкі тести на глюкозу та холестерин у працівників Гощ...

Популярні публікації