четвер, 5 вересня 2024 р.

У Рівному обговорили методи роботи з кривдниками

Соціальні працівники, психологи, експерти, фахівці правоохоронних органів спільно з громадськими організаціями взяли участь у круглому  столі з питань впровадження програм для кривдників в Рівненській області як частини роботи з домашнім насильством. 

Зустріч організували ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» у  партнерстві з БО «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «РОКАДА», за технічної підтримки ООН Жінки в Україні та за фінансування Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги ООН (WPHF) проект «Впровадження програм для кривдників, як частини роботи з домашнім насильством, з метою посилення захисту жінок і дівчат» у 9 областях України та м. Києві.


Спільно з партнерами сьогодні ознайомилися з впровадженням програм для кривдників як частини роботи з домашнім насильством з метою посилення захисту жінок і дівчат.  Основна мета проєкту - зміцнення спроможності жіночих організацій у боротьбі з насильством.



Учасники зустрічі обговорили яка ситуація щодо перенаправлення кривдників судами та соціальними працівниками. Дізналися яка ситуація в громадах Рівненщини, зокрема як програма працює в Тараканівській громаді.  Експерт Віктор Баландін наголосив - тривалість програми для кривдника  має бути щонайменше 7-8 місяців, щоб був видимий результат, адже  трьох місяців не достатньо. 

В рамках проєкту передбачено підготувати 23 національних фахівці по роботі з кривдниками, адже і досі громади відчувають нестачу фахівців, у тому числі  психологів які працюють з даною цільовою групою. 

Спільно обговорили також наступні теми: 

-як посилити спроможність громад Рівненської області у покращенні координації та

міжвідомчої взаємодії;

- як притягнути кривдників до відповідальності через направлення їх на проходження програм; 

- як забезпечити безпеку постраждалих через ефективні та підзвітні програми для кривдників.



Проект впроваджується за технічної підтримки ООН Жінки в Україні та за фінансування Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги ООН (WPHF). WPHF - це гнучкий і швидкий Інструмент фінансування, який підтримує якісні заходи, спрямовані на підвищення спроможності місцевих жінок у запобіганні конфліктам, реагуванні на кризи та надзвичайні ситуації та використовування ключових можливостей миробудівництва.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Швидко та ефективно - у Гощі працює мобільна бригада амбулаторії загальної практики сімейної медицини

Мобільна бригада Гощанської амбулаторії загальної практики сімейної медицини провела швидкі тести на глюкозу та холестерин у працівників Гощ...

Популярні публікації