середу, 16 грудня 2020 р.

Сарненська громада готова брати відповідальність за майно та ресурси

Рішеннями ІІ сесії Сарненської міської ради депутати взяли відповідальність за майно, ресурси та управління територіальною громадою.

Усього під час пленарного засідання розглянули 26 питань, більша частина яких стосувались початку реорганізації та внесення змін до бюджетів Великовербченської, Городецької, Кричильської, Коростської, Костянтинівської, Любиковицької, Люхчанської, Ремчицької, Стрільської, Тутовицької сільських рад, що увійшли до Сарненської територіальної громади. 


Обранці громади утворили та затвердили склад постійно діючої комісії для встановлення розмірів орендної плати за землю.

Беззаперечно проголосували депутати за створення комунального закладу «Центр надання соціальних послуг Сарненської міської ради», встановили розмір вартості харчування дітей для закладів дошкільної освіти (35 гривень для однієї дитини) та батьківської плати за харчування дітей (60% у місті та 40% у селах).

А ще затвердили план діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів Сарненської міської ради на 2021 рік, розглянули листи, заяви, звернення громадян, підприємств, установ та організацій м. Сарни.

Після розгляду питань порядку денного Сарненський міський голова Руслан Серпенінов озвучив повідомлення про створення двох фракцій. 

Відтак у міській раді діють фракції партійних організацій «Батьківщина» та «Сила і Честь». 

Також керівник громади приділив багато уваги обговоренню з депутатами питання про старост сіл. 

 «Усі депутати міської ради і я особисто вболіваємо за те, аби якнайшвидше обрати старост. За чинним законавством України депутати затверджують старост з мого подання. І підійти до цього треба особливо виважено. До чого закликаю і про що прошу. Варто зауважити на функціональні обов’язки старост, адже це посадові особи та члени виконавчого комітету за посадою. Вони матимуть велику кількість повноважень. Потрібно утворити старостинські округи, Положенням визначити функціональні обов’язки старости. Головне ж нині завдання - прийняти бюджет на 2021 рік, передбачивши видатки на їх утримання. На грудень 2020 року такі видатки не закладено. Отже, старост затвердимо рішеннями наступних сесій».

Міський голова також висловив пропозицію провести політичні консультації з депутатськими фракціями, щоб підібрати достойних, компетентних кандидатів на посади старост. Остаточно їх склад ймовірно затвердять у січні, по завершенню локдауну, згідно з рекомендаціями КМУ. 

Щодо особистостей на цих посадах Руслан Серпенінов додав: "Це мають бути якісні виконавці, що відповідально візьмуть зобов'язання надавати цілий спектр послуг мешканцям сільських населених пунктів, які їм довіримо. Староста – це обличчя, очі та руки, дієвий виконавчий орган на місці".


Підготовлено за матеріалами Сарненської міської ради


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Адвокація молодіжної політики в громаді - тренінг для молодіжних працівників відбувся у Рівному - відео

У Рівному відбувся трьохденний спеціалізований тренінг для молодіжних працівників та працівниць на тему «Адвокація молодіжної політики в гро...

Популярні публікації