пʼятницю, 4 грудня 2020 р.

Як живе віддалена Рокитнівська територіальна громада

Одна з найбільших територіальних громад на Рівненщині - Рокитнівська нині вже працює у новому форматі. До її складу увійшло 11 сільських та селищних рад, а це 25 населених пунктів. 



17 листопада 2020 року відбулася перша сесія новообраного складу Рокитнівської селищної ради VIII скликання. Головою громади мешканці обрали Григорія Таргонського. Григорій Таргонський активно включився в роботу, відвідує села та напряму з’ясовує які є  першочергові проблеми. Вже у грудні, розповідає голова громади, відбулось чимало зустрічей – «Два роки тому був присутній на відкритті Рокитнівського інклюзивно-ресурсного центру. Нині заклад святкує свій день народження. В цей день я знову тут, вже як селищний голова. Обговорили із директором центру Оленою Кулакевич проблеми та можливості їх вирішення для кращого функціонування закладу.

За два роки свого існування інклюзивно-ресурсний центр істотно розвинувся, з’явилося багато нового обладнання. Спеціалісти постійно вчаться, здобувають нові знання, вдосконалюють навики. Все більше батьків звертається сюди за послугами. Діти із особливими освітніми потребами мають навчатися та жити на рівні з іншими. Для цього повинні бути створені усі можливості» - зазначив  Григорій Таргонський. 



«Днями знову відвідав Кисорицьку школу.  Перевірив хід будівельних робіт, поспілкувалися із підрядником. За ці три дні від мого останнього візиту роботи зробили дійсно немало. Сподіваємось, що такий темп буде дотриманий і надалі.»

З ініціативи депутата Рокитнівської селищної ради Євгенія Коваля відбулась робоча поїздка и у смт. Томашгород. Там у приміщенні селищної ради хочуть я облаштувати культурно-дозвіллєвий комплекс (міні-спортзал) для молоді. 

«Це хороша ініціатива, до якої може долучитись і сама молодь, і місцеві підприємці, допомігши із облаштуванням приміщення» - зазначив Григорій Таргонський.

 

В ході поїздки також ознайомились із роботою Томашгородського виробничого управління житлово-комунального господарства.

Завершення будівництва каналізаційної мережі смт. Рокитне наразі є одним із ключових питань. Роботи з прокладання трубопроводів до кінця року треба закінчити. 

Тож вже обговорили із начальником дільниці ТОВ «ПРОГРЕС ДЕВЕЛОПМЕНТ КОМПАНІ» Олексієм Почтовим можливість якнайшвидшого завершення робіт, усі ризики та шляхи їх усунення. Підрядник запевнив, що виконають задачі у встановлений термін. Для цього буде залучено більше робочої сили, техніки та обладнання. Часу багато немає, але є велике бажання і всі ресурси для завершення будівництва. Вже сьогодні роботи тривають, бригади та техніка задіяні.


Повідомляє Рівненське РВ АМУ в раках проєкту ПУЛЬС (USAID)

Використано матеріали Рокитнівської селищної ради та фото із соцмереж 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Рівному обговорили потреби та проблеми доступності допомоги для ВПО

30 квітня у Рівному відбулася перша адвокаційна зустріч з метою обговорення потреб та проблем доступності допомоги для ВПО та напрацювання м...

Популярні публікації