четвер, 17 грудня 2020 р.

Громади продовжують роботу над реорганізацією сільських, селищних, міських рад та їх виконавчих органів

У Рівному відбулося засідання Координаційно-консультативної ради з питань місцевого самоврядування при голові Рівненської обласної ради восьмого скликання. 

Це важливий захід, який обласна рада організувала для новообраних голів новоутворених громад: районів, міст, територіальних громад. 

Окрім керівництва обласної ради, в залі були присутні депутати обласної ради, експерти, науковці, які мають за мету допомогти новим керівникам успішно завершити процес децентралізації та організувати ефективну роботи у своїх громадах. 

 «Ми зібралися в цій залі з однією важливою метою – зробити якісні зміни в громадах Рівненщини. Хтось уже має досвід роботи в місцевому самоврядуванні, хтось очолив громаду вперше. Але кожному з нас люди дали кредит довіри, який ми повинні виправдати. Тому ця зустріч для того, щоб ми спільно могли успішно завершити процес децентралізації, вирішити всі проблемні питання цієї реформи, увійти в новий 2021 рік з новими планами та напрацюваннями», - наголосив у своєму вітальному слові Сергій Кондрачук. 

 Під час зустрічі обговорили ряд важливих питань для громад, зокрема проблеми передачі майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст районів у комунальну власність територіальних громад.

Консультант з правових питань Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України Василь Курилас роз’яснив питання організації роботи органів місцевого самоврядування після перших виборів. Особливості реорганізації сільських, селищних, міських рад, їх виконавчих органів.




Консультантка з бюджетних питань Рівненського регіонального відділення  Асоціації міст України Людмила Кушнер у своєму виступі звернула увагу на  особливості завершення бюджетного процесу 2020 року та формування місцевих бюджетів на 2021 рік. Вона нагадала – «Головним розпорядником коштів є голова громади, тому варто потурбуватися про виготовлення електронних ключів вчасно. Не турбуйтесь про залишки коштів на рахунках сільських рад, кошти вам знадобляться у січні.»


Повідомляє Рівненське РВ АМУ в рамках Проєкту ПУЛЬС


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Рівненське РВ АМУ планує нове партнерство з Агенцією розвитку Рівного

Відбулася робоча зустріч виконавчої директорки Рівненське РВ АМУ Тетяни Грещук з керівницею КУ «Агенція розвитку Рівного» Марією Савчук. Під...

Популярні публікації