понеділок, 28 грудня 2020 р.

У Сарненській громаді працюють над реорганізацією сільських рад

Сарненська територіальна міська громада друга по величині на Рівненщині нині активно працює над першочерговими завданнями. Міський голова Руслан Серпенінов під час робочої зустрічі з консультантами Рівненського РВ АМУ розповів – «Нині  у громаді вже утворено усі органи ради, призначено заступників голови, сформовано виконавчий комітет, проведено перші сесії, визначено найбільш проблемні питання, працюємо над реорганізацією сільських рад. Розглянули вже програми соціально-економічного та культурного розвитку громади, триває затвердження цільових програм. Добре що залишаються  надходження від акцизного податку на пальне, у такий спосіб ми маємо додатковий ресурс, а це близько 20 млн. грн.»

Виконавча директорка Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук розповіла оновленому складу ради та міському голові – про основні засади роботи Асоціації міст України. 



Консультант з правових питань  Рівненського РВ АМУ проєкту ПУЛЬС Василь Курилас надав роз’яснення щодо реорганізації, про переведення працівників з державної служби в органи місцевого самоврядування, про призначення старост та їх зону відповідальності.  Нагадав про повноваження у сфері культури та про передачу майна і переведення працівників.  Одна з найбільших галузей у Сарненській громаді – освіта. 80% працівників з району тепер працюватимуть у Сарненській міській громаді.   Тому потрібно правильно  сформувати бюджет -  нагадали експерти. 



Невдовзі на повну потужність у Сарнах запрацює ЦНАП, там працюватиме 10 фахівців, при потребі каже Руслан Серпенінов, штат розширимо. Водночас громада очікує встановлення програмного забезпечення «Соціальна громада» -  тоді мешканці зможуть отримувати максимальний пакет адмінпослуг. 

 

Повідомляє Рівненське РВ АМУ в рамках Проєкту ПУЛЬС 



Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Адвокація молодіжної політики в громаді - тренінг для молодіжних працівників відбувся у Рівному - відео

У Рівному відбувся трьохденний спеціалізований тренінг для молодіжних працівників та працівниць на тему «Адвокація молодіжної політики в гро...

Популярні публікації