пʼятницю, 9 квітня 2021 р.

Вирівська громада перевиконала бюджет у першому кварталі на 30 відсотків

У Вирівській громаді, що на Сарненщині, відбулася виїзна консультація щодо першочергових питань розвитку громади. Консультанти Асоціації міст України в Рівненській області зустрілися з головою Вирівської  громади, заступниками, секретарем ради, працівниками та представниками комунальних закладів. Зустріч організовано в рамках проєкту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» ПУЛЬС USAID. 

Спільно з регіональними консультантами АМУ учасники зустрічі обговорили організаційно-правові аспекти у роботі громади, варто зазначити що Вирівська громада нещодавно прийняла рішення про вступ в Асоціацію міст України. 


Виконавча директорка Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук розповіла про основні завдання, які нині стоять перед АМУ, як відбувається взаємодія з органами місцевого самоврядування, які можливості відкриваються перед громадами в майбутній співпраці. 



Консультант з правових питань Василь Курилас  під час виступу нагадав про перевірку електронних декларацій, адже ще є кілька днів щоб з’ясувати чи всі посадові особи їх подали, надав відповіді на проблемні питання громади. Зокрема, про надання щорічної відпустки для людей що проживають у третій Чорнобильській зоні, про передачу повноважень у будівельно-архітектурній сфері, про оренду комунального майна громади для комерційних структур.


Консультантка з бюджетних питань Людмила Кушнер розповіла про перевиконання бюджету Вирівської громади за перший квартал та склало 130%, а це понад 2,6 млн. грн. від планового показника. Однак кошти від перевиконання громада може перерозподілити тільки за результатами першого півріччя – зазначила Людмила Кушнер.  

Спільно обговорили ряд інших актуальних питань. 

Повідомляє Рівненське РВ АМУ в рамках Проєкту ПУЛЬС


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації