пʼятницю, 23 квітня 2021 р.

У Малинській громаді обговорили перспективи розвитку територій

У Малинській громаді відбулася виїзна консультація щодо проблемних питань розвитку громади. Консультанти Асоціації міст України в Рівненській області зустрілися з головою  громади – Анатолієм Дімітровим, та працівниками ради. Зустріч організовано в рамках проєкту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» ПУЛЬС USAID. 

Виконавча директорка Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук розповіла про основні завдання, які нині стоять перед АМУ, як відбувається взаємодія з органами місцевого самоврядування, які можливості відкриваються перед громадами в майбутній співпраці. 


«Нині Асоціація міст України працює над важливими питаннями та законопроектами для органів місцевого самоврядування, які покращать фінансове забезпечення територіальних громад, мова йде про збільшення частки ПДФО до бюджетів громад з 60% до 65%, сплата ПДФО за фактичним місцем здійснення діяльності фізичними особами» - розповіла Тетяна Грещук.


Голова громади Анатолій Дімітров -  розповів про досягнення та про плани на майбутнє. Так невдовзі відбудеться офіційне відкриття ЦНАПу, в пріоритеті також написання стратегії розвитку Малинської громади.


Спільно з регіональними консультантами АМУ учасники зустрічі обговорили організаційно-правові аспекти у роботі громади.

Консультант з правових питань Василь Курилас  під час виступу нагадав про перевірку електронних декларацій, про оренду комунального майна громади для комерційних структур, надав відповіді на проблемні питання громади. 


Консультантка з бюджетних питань Людмила Кушнер розповіла про актуальні питання наповнення місцевого бюджету,  як взаємодіяти з податковими органами.  

Учасники зустрічі спільно обговорили ряд інших актуальних питань для Малинської громади. 


Повідомляє Рівненське РВ АМУ в рамках Проєкту ПУЛЬС


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації