пʼятницю, 16 квітня 2021 р.

У Гощі відбулися навчання щодо захисту прав дитини

У Гощанській селищній раді відбувся семінар-навчання для старост, який провели працівники служби у справах дітей – Оксана Кухман та Інна Власюк.

Під час роботи - детально вивчили роботу служби та комісії з питань захисту прав дитини, акцентували увагу на основних функціях та напрямках діяльності, опрацювали основні норми чинного законодавства України у сфері захисту прав та інтересів дітей.


Вибудували алгоритм дій при виявленні та влаштуванні дітей, взаємної комунікації та співпраці. Визначили та розібрали основні поняття та терміни, як, наприклад, складні життєві обставини. Наголосили на важливості документообігу та якісної підготовки матеріалів.

Розглянули практичні питання, окремі випадки по селам (психологічне, фізичне насильство, надання статусу дитини-сироти, дитини, позбавленої баьківського піклування, систематичне залишення дитини, процес судових засідань тощо).

Спланували зустріч на майбутнє для того, аби проговорити детально усі форми сімейного виховання.

З усіх питань, які стосуються сфери забезпечення прав та інтересів дітей у Гощанській громаді, мешканці можуть  звертатися до старости населеного пункту для роз'яснення та вирішення проблеми, а також до працівників служби у справах дітей Гощанської селищної ради (смт Гоща, вул. Застав'я, 22, І поверх приміщення Гощанської селищної ради).

Повідомляє Рівненське РВ АМУ в рамках Проєкту ПУЛЬС (USAID) за матеріалами Гощанської селищної ради


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації