понеділок, 26 квітня 2021 р.

Бабинська громада поступово реалізує розвиткові проекти

Перспективи розвитку Бабинської громади обговорили під час виїзної консультації фахівці Рівненського РВ АМУ спільно з головою громади та працівниками ради. Зустріч організовано в рамках проєкту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» ПУЛЬС USAID. 

Голова Бабинської громади Володимир Бойко та заступники спільно з консультантами Асоціації міст України в Рівненській області та виконавчою директоркою Тетяною Грещук обговорили першочергові питання.  


Володимир Бойко зауважив -  «Найбільша проблема – це фінансування. Нині ми завершуємо багато розпочатих проектів попередньою командою ради. Гостро стоїть питання фінансування оздоровлення дітей у санаторних закладах. Тому ми усією командою спочатку аналізуємо і лише потім плануємо, що ми можемо зробити, щоб громада відчула зміни та покращення.»


Виконавча директорка Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук розповіла про основні завдання, які нині стоять перед АМУ, як відбувається взаємодія з органами місцевого самоврядування, які можливості відкриваються перед громадами в співпраці. «Нині Асоціація міст України працює над важливими питаннями та законопроектами для органів місцевого самоврядування, які покращать фінансове забезпечення територіальних громад, мова йде про збільшення частки ПДФО до бюджетів громад з 60% до 65%, сплата ПДФО за фактичним місцем здійснення діяльності фізичними особами. АМУ пропонує Комітету рекомендувати Верховній Раді України законопроект реєстр. №5364 від 12.04.2021 за наслідками його розгляду прийняти за основу та в цілому.» - розповіла Тетяна Грещук.


 Спільно з регіональними консультантами АМУ учасники зустрічі обговорили організаційно-правові аспекти у роботі громади.

Повідомляє Рівненське РВ АМУ в рамках Проєкту ПУЛЬС


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації