четвер, 22 квітня 2021 р.

«Я вірю в нашу громаду» - голова Білокриницької ТГ Тетяна Гончарук

Білокриницька громада що межує з містом Рівне, стала членом Асоціації міст України. Консультанти Асоціації міст України в Рівненській області зустрілися з головою громади, секретарем ради, заступниками, працівниками ради та представниками комунальних закладів. Зустріч відбулася в рамках проєкту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» ПУЛЬС USAID. 

Голова громади Тетяна Гончарук розповіла які першочергові цілі ставить перед собою нова команда, що нині працює у раді, озвучила також які нині є проблемні питання в організації повноцінної роботи. 


У Білокриницькій громаді успішно працює центр безпеки, тут облаштували навчальну кімнату для дітей, де регулярно відбуваються навчальні заняття з безпеки на реальних прикладах.  Також у центрі є зона для пожежників кімнати відпочинку, прийому їжі. Та головне є технічне оснащення, зокрема і пожежний автомобіль. 


Спільно з регіональними консультантами АМУ учасники зустрічі обговорили організаційно-правові аспекти у роботі громади.


Виконавча директорка Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук розповіла про основні завдання, які нині стоять перед АМУ, як відбувається взаємодія з органами місцевого самоврядування, які можливості відкриваються перед громадами в майбутній співпраці. 


Консультант з правових питань Василь Курилас  під час виступу нагадав про перевірку електронних декларацій, адже ще є кілька днів щоб з’ясувати чи всі посадові особи їх подали. Розповів про передачу майна у комунальну власність громади до 1 липня цього року, нагадав що передають не лише майно а й зобов’язання, надав відповіді на проблемні питання громади. 


Консультантка з бюджетних питань Людмила Кушнер розповіла, як краще планувати роботу так, щоб це було фінансово вигідно для громади.  Адже невеличкі громади мають економно ставитись до  місцевого бюджету громади. «Вам потрібно налагоджувати співпрацю з податковими органами, адже так буде легше контролювати надходження від акцизу» – зазначила Людмила Кушнер.  


По завершенню зустрічі консультанти ознайомилися з роботою культурно-освітньої сфери громади. З місцевого бюджету ще до утворення громади виділили власні кошти на ремонт будинку культури. Нині у будинку культури розташувалися спеціалісти культурно-освітньої сфери. У закладі працюють творчі колективи, бібліотека, фотографічний гурток, спортивна секція для молоді. Регулярно відбуваються активності із залученням колективів та мешканців громади. 


На території громади поступово ремонтують дороги та вкладають тротуари бруківкою, облаштовують зони відпочинку для мешканців громади. 








Повідомляє Рівненське РВ АМУ в рамках Проєкту ПУЛЬС


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації