четвер, 29 квітня 2021 р.

У Рівному стартувало навчання для волонтерів та модераторів DOCU/Клубу

Відбулася перша навчальня сесія із експрес-курсу навчання для волонтерів та модераторів Рівненського DOCU/КЛУБУ.  На курс потрапили 8 талановитих та активних жінок і дівчат  та неймовірне чотирилапе щастя Честер! До навчання приєдналися представники громад Рівненщини, які у подальшому планують організувати роботу клубу на своїх територіях.  Навчання відбуваються у культурно-освітньому просторі Гончаренко центр.

Тренерка навчального курсу Марія Цип’ящук зазначила – «Здається, 4 години роботи пролетіли непомітно, але за цей час ми встигли надзвичайно багато!  Домовилися про важливі правила;  познайомилися одна з одною, дізналися, що привело кожну з нас в документальне кіно, водночас  почули, що кому болить і усвідомили, наскільки багато у нас спільного.  Ми  опрацювали дві лекції із онлайн-курсу «ЯК ОРГАНІЗУВАТИ РОБОТУ КІНОКЛУБУ. БАЗОВИЙ КУРС ДЛЯ МОДЕРАТОРІВ-ПОЧАТКІВЦІВ»  і послухали про історію зародження Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA та кіноклуби Docudays.» 



Під час навчання учасники ретроспективно подивилися на історію виникнення та розвитку "наймолодшого жанру мистецтва" - кінематографу та розмаїття його жанрів і документалістики зокрема. Випробували та засвоїли чимало крутих методів, які в подальшому допоможуть проводити супер-цікаві покази та обговорення: рефлексія, робота в парах, презентація, спрямований перегляд, "займи позицію" та "борметр" і навіть "стоп-кадр" під час освітньої лекції - де цей метод допустимий. 



Директорка культурно-освітнього простору Гончаренко центр  Марія Мельницька зазначила –«Попереду ще три, не менш активні та інтерактивні сесії, де учасниці навчання дізнаються про Права людини, про те, як працювати з різною аудиторією та модерувати покази і як кіноклуби можуть стати інструментом впливу.»

Повідомляє Рівненське РВ АМУ за матеріалами Рівненський Кіноклуб медіа просвіти з прав людини Docudays UA

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації