понеділок, 12 квітня 2021 р.

Вербська громада, що на Дубенщині стала членом Асоціації міст України

Новостворена Вербська громада стала членом Асоціації міст України, відтак там вже відбулося знайомство та презентація напрацювань Рівненського регіонального відділення.  Консультанти Асоціації міст України в Рівненській області зустрілися з головою Вербської громади, заступниками, секретарем ради, працівниками та представниками комунальних закладів. Зустріч організовано в рамках проєкту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» ПУЛЬС USAID. 

Спільно з регіональними консультантами АМУ учасники зустрічі обговорили організаційно-правові аспекти у роботі громади.



Голова громади  Каміла Котвінська розповіла  які першочергові цілі ставить перед собою нова команда, що нині працює у раді, озвучила також які нині є проблемні питання в організації повноцінної роботи.




Виконавча директорка Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук розповіла про основні завдання, які нині стоять перед АМУ, як відбувається взаємодія з органами місцевого самоврядування, які можливості відкриваються перед громадами в майбутній співпраці. 



Консультант з правових питань Василь Курилас  під час виступу нагадав про перевірку електронних декларацій, адже ще є кілька днів щоб з’ясувати чи всі посадові особи їх подали. Розповів про передачу майна у комунальну власність громади до 1 липня цього року, нагадав що передають не лише майно а й зобов’язання. Нагадав про вимоги до закладів освіти та різницю між ними – школа, ліцей, гімназія. Особливу увагу звернув на атестацію працівників які є на службі в ОМС, потрібно регулярно підвищувати їх фаховий рівень.  Роз’яснив вимоги щодо реорганізації закладів культури, надав відповіді на проблемні питання громади. 


Консультантка з бюджетних питань Людмила Кушнер розповіла, як краще планувати роботу так, щоб це було фінансово вигідно для громади.  Адже невеличкі громади мають економно ставитись до  місцевого бюджету громади. «Вам потрібно налагоджувати співпрацю з податковими органами, адже так буде легше контролювати надходження від акцизу» – зазначила Людмила Кушнер.  


Спільно обговорили ряд інших актуальних питань, зокрема Вербська громада має на своїй території санаторний заклад та що з ним робити з’ясовували усі разом.


Повідомляє Рівненське РВ АМУ в рамках Проєкту ПУЛЬС


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації