четвер, 4 листопада 2021 р.

Понад 10 громад Рівненщини звернулися до парламентарів врахувати зауваження і пропозиції АМУ під час доопрацювання урядового законопроєкту №6062

Голови територіальних громад Рівненщини звернулися до народних депутатів України, що представляють округи, до яких належать громади, з метою недопущення схвалення урядового проєкту Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» № 6062 у чинній редакції, який вважають наступом на місцеве самоврядування і нівелюванням здобутків децентралізації, а також закликали парламентарів під час його доопрацювання урахувати зауваження і пропозиції АМУ.

За результатами обговорення парламент прийняв рішення зняти з розгляду урядовий законопроєкт №6062. Нагадаємо, Асоціація міст України у своєму експертному висновку, спрямованому до профільного парламентського Комітету, надала низку зауважень та пропозиції щодо законопроєкту №6062 і відзначила, що він потребує доопрацювання.

Зокрема на робочій нараді у парламентському комітеті з питань бюджету АМУ звернула увагу на таке:

- необхідність зарахування до бюджетів місцевого самоврядування 65% ПДФО; 

- неприпустимість вилучення до Держбюджету залишків освітньої субвенції; 

- негативні наслідки втручання держави у самостійність місцевого самоврядування шляхом розширення контрольних функцій Мінфіну та місцевих державних адміністрацій, зокрема в частині зупинення рішення місцевої ради про бюджет; 

- застереження щодо ліквідації бюджету розвитку місцевих бюджетів; 

- врегулювання питання заборгованості за середньостроковими позиками, що склалася у 2009–2014 роках, виключно у законодавчий спосіб; неприпустимості зарахування до Держбюджету коштів від продажу комунального майна. 


В Асоціації міст України сподіваються, що законопроєкт №6062 буде доопрацьовано у бюджетному комітеті й усі зауваження АМУ врахують.

Виконавча директора Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України Тетяна Грещук зауважила: «Ми напряму працюємо з громадами, відтак вони регулярно озвучують проблеми, які виникли у цьому році.  Центральна влада має дослухатися до порад голів громад, врахувати усі зауваження, та прийняти лише ті  зміни, які сприятимуть економічній спроможності громад. Водночас, такі звернення від громад ми підтримуємо та закликаємо народних депутатів  дослухатись до думки лідерів громад» - наголосила Тетяна Грещук. 

Повідомляє Рівненське РВ АМУ


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації