вівторок, 16 листопада 2021 р.

У Рівному з’явиться стратегія розвитку культури

Рівне виграло грант у розмірі 30 тис.євро на розробку секторальної стратегії розвитку культури в Рівненській міській територіальній громаді. 

Над цією ідеєю команда Управління культури спільно з менеджерами культури працювала 4 місяці, пройшли два етапи відбору з-поміж 70 міст з Вірменії, Азербайджану, Грузії, Республіки Молдова та України. Серед українських міст перемогу здобули - Рівне, Полтава та Вінниця.


Днями  в Офісі Представництва Європейського Союзу в Україні відбулась офіційна церемонія оголошення міст-переможців. 

До церемонії з вітальним словом приєднались Ремі Дюфло, заступник голови Представництва ЄС в Україні та Катерина Чуєва, заступниця Міністра культури та інформаційної політики України. 

Реалізація проекту стартує вже листопаді, а  на початку літа 2022 року команда представить  Стратегію розвитку культури в нашому місті. 


Окрім гранту, Рівне отримає освітню підтримку у сферах інтернаціоналізації, культурного підприємництва та управління, а також культурних показників та статистики.

Це лише перший етап проекту,  наступний крок до отримання фінансування в сумі 300 тис євро на реалізацію проєктів цієї Стратегії. 

EU4Culture  – це чотирирічний проект, який фінансується Європейським Союзом для підтримки культури та креативного сектору з особливим акцентом на нестоличні міста в країнах Східного партнерства. Проект має на меті зробити свій внесок у те, щоб культура стала двигуном зростання та соціального розвитку в усьому регіоні.

За матеріалами Рівненської міської ради

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації