пʼятницю, 19 листопада 2021 р.

Рівне відвідав Міністр розвитку громад та територій України

19 листопада у Рівному з робочим візитом перебуває Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Міністр разом з міським головою Рівненської територіальної громади Олександром Третяком проінспектували важливі для міста інфраструктурні об’єкти. Це стадіон «Авангард» та садочок на вулиці Коновальця.

Олексій Чернишов зауважив, що темпи будівництва на об’єктах високі і вже зроблено багато.


Олександр Третяк зазначив, що: «Міська влада не зупиняється на досягнутому, а впевнено крокує вперед задля покращення інфраструктури громади, яка є пріоритетом та важливою складовою ефективного розвитку Рівного».

Також відбулася робоча нарада з Міністром розвитку громад та територій Олексієм Чернишовим. Обговорили стан проведення вакцинальної компанії, готовність до опалювального сезону, заходи щодо енергоефективності.


Міський голова Рівного Олександр Третяк підняв проблемні питання для нашої громади - завищена вартість газу для гуртожитків, які вимушені оплачувати за газ як юридичні особи.

«Зараз мешканці в заручниках необґрунтованих тарифів для населення, яке проживає у відомчому житлі. Неприпустимо, що у Рівному, як і по усій країні, мешканці гуртожитків сплачують за газ, не ту ціну, яка є фіксованою для населення – 7,99 грн, а по не підйомній ціні – 37,7грн! Це питання має вирішуватися на рівні держави, адже ми, як місцеве самоврядування не маємо на це впливу. Звернув увагу міністра, щодо важливості негайного вирішення цієї проблеми. 


Мене схвилювала озвучена в розмові інформація про ризик недофінансування зі сторони держави садочку на Коновальця. В зв’язку з постійними коригуваннями проекту, зростає кошторисна вартість об’єкту, сподіваюсь держава виконає взяті на себе зобов’язання» - розповів Олександр Третяк.

Наголосив міністру  на важливості державної підтримки будівництв інфраструктурних об'єктів у нашому місті. Від цього напряму залежить комфорт наших жителів.


Олександр Третяк зазначив - розділяю курс Міністра на енергоефективність, адже ці заходи необхідні для покращення умов проживання та економії енергоресурсів, а також візуально покращать вигляд міста. За допомогою термомодернізації будинків можна зменшити платіжки за тепло, але важлива фінансова участь у програмі Енергодім ОСББ.

Відмітив, що обласний центр активно включений в вакцинальну компанію. Ми збільшуємо кількість пунктів вакцинації, додатково залучаємо бригади медиків та навіть відкрили пункти видачі сертифікатів.

За матеріалами Рівненської міської ради


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації