понеділок, 22 листопада 2021 р.

Заступник Міністра молоді та спорту зустрівся із представниками Молодіжної столиці 2022 у м.Острог

У стінах Національного університету «Острозька академія» відбулася пресконференція на якій обговорили подальшу плідну співпрацю місцевої влади з Міністерством молоді та спорту України та громадськими організаціями міста. 

На заході були присутні Марина Попатенко - заступник Міністра молоді та спорту України, Руслана Каламаж - проректорка з навчально-виховної роботи Національного університету “Острозька академія”, Віталій Ліпський - начальник управління молоді та спорту Рівненської обласної державної адміністрації, Надія Афанасьєва - директор Українського інституту міжнародної політики, Юрій Ліпський - депутат Рівненської обласної ради, Рустам Савранський - представник Національної молодіжної ради України, також присутні члени координаційної та молодіжної рад Острога. 


Національний конкурс «Молодіжна столиця України» проводиться вже чотири роки поспіль, відзначаючи найкраще місто країни для проживання та розвитку молоді. 

- У спільній роботі міська влада та активна громадськість змогли побудувати діалог влади із молоддю міста та залучити її до процесу розроблення, ухвалення та впровадження управлінських рішень, створити сприятливі умови для інтелектуального й творчого розвитку молоді та молодіжного підприємництва, - сказала заступниця Міністра молоді та спорту України Марина Попатенко. 


В ході робочої зустрічі в залі Острозької міської ради було презентовано календар заходів Молодіжної столиці України – 2022. Було обговорено план дій стосовно ключових заходів і озвучено концепцію заходів, які відбуватимуться у Молодіжній столиці під гаслом: «Острог – місто, що об’єднує історію та сучасність!». 

- Думаю, що наступний рік приємно здивує жителів нашої громади. Тут вперше відбуватимуться заходи, яких ще в історії нашого міста не було. Переконаний, що буде дуже цікаво, особливо для молодих людей Острожчини. Підсумком 2022 року буде молодіжний форум, який відбудеться в нашому місті. Ми гідно проведемо наступний рік, щоб дійсно бути «Молодіжною столицею України – 2022», - розповів Острозький міський голова Юрій Ягодка. 

Також відбулася урочиста передача пам’ятного знаку Молодіжної столиці України. 

- Основним показником на фінальному голосуванні наглядової ради – це була ваша команда, яка «запалила» всю сцену. Цей рік Острог має використовувати, для того, щоб підняти своє місто на рівень Молодіжної столиці України, і залишитися надалі там. Всі ваші співпраці можуть надати різні можливості на сьогодні і на майбутнє, - зазначила директор Українського інституту міжнародної політики Надія Афанасьєва. 

Завершили робочу зустріч екскурсіями арт-кластером у новому корпусі університету «Острозька академія» та містом.


- Серед запланованих є багато заходів освітнього, молодіжного та спортивного характеру. Всі вони сплановані на виявлення ініціативних людей та сприяння приїзду гостей з всієї України. Молодь - це люди віком до 35 років і вони повинні зрозуміти, що вони можуть впливати та брати участь в житті міста та громади. Але для цього потрібно долучатися та працювати, - додав начальник управління освіти, молоді та спорту виконкому Острозької міської ради Віктор Самчук.

За матеріалами Острозької міської ради

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації