четвер, 11 листопада 2021 р.

У Березнівському музеї з'явилася оновлена експозиція - (не)відомі Малинські

У Березнівському краєзнавчому музеї  презентували оновлену експозицію в рамках грантової програми "Культура. Туризм. Регіони" за підтримки Українського культурного фонду та Державного агентства розвитку туризму України у партнерстві  з ГО «Березнівська Брама».


відео - телепрограма "Рівне культурне" - Сфера ТВ


Наталія Трохлюк, директорка Березнівського музею та керівниця проекту розповіла - 
«Проект «Реновація експозиційно-подієвого простору Березнівського краєзнавчого музею» спрямовано на підвищення конкурентно спроможності та ефективності надання екскурсійних послуг у Березнівському краєзнавчому музеї шляхом модернізації внутрішньої музейної експозиції та облаштування зовнішнього музейного простору. В межах проекту відбулося оновлення екпозиції про історію та спадщину родини поміщиків Малинських – колишніх власників міста Березне. Для експозиції створено ряд інноцівайних, інклюзивних культурних продуктів - 3D моделі експонатів, аудіогід, елементи доповненої віртуальної реальності, 3D панорама музею, тактильна копія зруйнованого палацу Малинських.

Також розроблено поліграфічну продукцію – буклет про історію роду Малинських та тематична розмальовка для дітей» - зазначила Наталія Трохлюк.
Під час презентації гості оглянули оригінальні експонати - документи, особисті речі та меблі з родинної резиденції у Зурному. Родзинкою експозиції стала тактильна копія палацу, анімації з використанням 3D маппінгу та листівки доповненої реальності.



Юлія Іванюк – голова ГО «Березнівська Брама», комунікаційна менеджерка проекту зазначила – «презентація мала відбутися у дещо інший спосіб, втім ряд заходів та кількість запрошених були змушені обмежити, оскільки Рівненська область перебуває у "червоній" карантинній зоні.
Сподіваємося, що музей стане місцевою туристичною родзинкою, підсилить інтерес до минувшини у місцевої громади, покращить імідж міста, як культурного центру Рівненської області. В рамках проєкту ми також підготували книги про родину Малинських та розмальованку за співпрацю дякуємо Іванні Власюк  та Ладі Степ» - розповіла Юлія Іванюк.

Організатори зазначили -  ми повірили у фантастичну ідею і разом її зреалізували. За ці кілька місяців ми втілили частину найсміливіших мрій проєкту - тепер залишається лише тестувати результати нашої праці.
 Повідомляє Рівненське РВ АМУ

1 коментар:

  1. Молодці!!! Далі будо б добре зануритись у аристократичний світ родини Малинських шляхом театралізації і... туристичні лайнери обовязково завернуть до Березного...треба ще трішки додати туристичного макетингу

    ВідповістиВидалити

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації