вівторок, 2 листопада 2021 р.

Круглий стіл «Проєктна діяльність публічної бібліотеки» - для бібліотекарів громад Рівненщини

Відбувся круглий стіл, який об’єднав понад 100 бібліотекарів з обласних, міських та сільських бібліотек Рівненщини. Віртуальна зустріч була присвячена соціальному проєктуванню та ролі публічних бібліотек Рівненщини у реалізації суспільно-корисних ініціатив у своїх громадах. До професійного бібліотечного заходу долучилися експерти з регіональних недержавних організацій.

Під час круглого столу прозвучали теми та досвіди:


- Промоція культури та роль культурного менеджменту у громадах на прикладі проектів: «Креативні маршрути успіхів громадами Рівненщини» та «АРТ-громада» від представників Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України, PR-менеджерки проектів - Олени Семенович та проектної менеджерки - Анни Кульган.



- Інклюзивність та інновації у культурних проектах від Олеся Гощук, проєктний менеджер ГО «Агенція сталого розвитку міста», «Братство ім. князів Острозьких», «Town Image Studio».


- Програмно-проєктний підхід в організації діяльності публічної бібліотеки розкрила Валентина Ярощук, канд. іст. наук, директор КЗ «Рівненська ОУНБ» РОР, голова ГО «РОВ УБА», заслужений працівник культури України.

Секретами написання успішного культурного проекту ділилася Олександра Промська, канд. іст. наук, заступник директора КЗ «Рівненська ОУНБ» РОР.

- Про виклики та методичне забезпечення проєктної діяльності бібліотек розповіла Наталія Волян, завідуюча науково-методичним відділом КЗ «Рівненська ОУНБ» РОР.


В ході заходу були представлені культурні практичні кейси у сфері модернізації бібліотек, створення цифрових ресурсів та інклюзії від:

- КЗ «Рівненська обласна бібліотека для молоді» РОР «Молодіжний простір у бібліотеці як один з прикладів проєктної діяльності», Марія Бердич, завідувач відділу маркетингу та методичної роботи.

- КЗ «Гощанська Централізованої публічно-шкільної бібліотеки » Гощанськорї селищної ради «Трансформація бібліотечних просторів на прикладі Гощанської центральної бібліотеки», Оксана Сливка, директор.


- КЗ «Рівненська ОУНБ» РОР «Проєкт «Цифрова пам’ять Рівного. Рівне і рівняни у фотографіях», Олена Самсонюк, завідуюча відділом інформаційних технологій та електронних ресурсів.

- КЗ «Рівненська обласна бібліотека для дітей» РОР «Соціально-мистецький проєкт «Book та Art терапія – вакцина від стресу», Анастасія Краєвська, бібліотекар ІІ кат. відділу масової роботи та естетичного виховання.


На завершення круглого столу учасники зазначили, що позитивна зміна професійного мислення, використання інноваційних підходів та форм діяльності бібліотек, цікаві колаборації відкривають нові горизонти розвитку, підвищують якість бібліотечних послуг, позитивно впливають на репутацію бібліотек.



За матеріалами Рівненської обласної бібліотеки


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації