середу, 3 листопада 2021 р.

Громади Дубенщини приєдналися до ініціативи «За чесний тендер»

Меморандум про співпрацю підписано між Дубенською міською територіальною громадою та громадською ініціативою «За чесний тендер» в рамках реалізації проєкту «Сприяння прозорості влади у Північно-Західній Україні».

Підписавши Меморандум, сторони в особі міського голови Василя Антонюка та керівниці громадської ініціативи “За чесний тендер” Мирослави Примак, домовились вживати спільних зусиль щодо підвищення прозорості, ефективності та контролю під час здійснення публічних закупівель у громаді.

Співпраця передбачає кілька аспектів, зокрема:

Аналітики ініціативи «За чесний тендер» проаналізують щонайменше 200 закупівель замовників Дубенської міської територіальної громади за період 2020-2021 рр. 

На основі проведеного аналізу будуть розроблені Рекомендації про те, як підвищити ефективність закупівель, а в разі виявлення умисних зловживань – яким чином їх усунути. 

При оперативному виявленню зловживань чи помилок, Громадська ініціатива звертатиметься до Міського голови з інформацією про виявлені факти. 

Міська влада реагуватиме на рекомендації, а якщо будуть виявленні умисні зловживання, вони будуть оперативно усуватися, згідно з чинним законодавством. 

Сторони докладають спільних зусиль, аби підвищити професійний рівень фахівців, які займаються публічними закупівлями у Дубенській міській територіальній громаді, зокрема ініціатива «За чесний тендер» за кошти проєкту проведене 1 безкоштовний семінар із залученням провідних українських експертів із публічних закупівель, 1 безкоштовний вебінар та консультуватиме фахівців протягом 1 місяця з дня проведення семінару.


Меморандум про співпрацю Мирослава Примак підписала  із головою Смизької громади Олександром Федоровим. Обидві громади вирішили дослухатися до порад громадських активістів з "За чесний тендер", як зробити закупівлі кращими.

Тож невдовзі обидві громади отримають фахове  навчання та підтримку.


Повідомляє Рівненське РВ АМУ за матеріалами Дубенської міської ради




Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації