субота, 25 лютого 2023 р.

Ключі від житла отримали десять сімей, які евакуювались у Радивилівську громаду

Це перший на Рівненщині новостворений модульний квартал для ВПО, реалізований на території Радивилівської територіальної громади.

Голова Рівненської ОВА Віталій Коваль, який прибув на урочисте відкриття, так прокоментував подію:

«Це експериментальний пілотний проєкт, який почався восени 2022 року. Радивилівщина - це та громада, яка має найбільшу кількість ВПО відносно до місцевого населення. У цих будиночках поселяться сім’ї переселенців, які мешкають в громаді, та ті, які офіційно працевлаштувалися. Тут вже створилася справжня родина. Оселилися сім’ї поліцейського та медика. Також серед мешканців - мами з дітьми, чоловіки яких є військовослужбовцями, люди з інвалідністю, вузькопрофільні спеціалісти, яких потребує громада».

Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль разом із головою облради Адрієм Караушем, Радивилівським міським головою Миколою Карапетяном, вручили ключі від 12 модульних будиночків для більше 40 переселенців.

Модульне житло, збудоване в короткі терміни для вимушених переселенців, утеплене, такі будинки витримують температуру до -40 градусів за Цельсієм. Мають автономне опалення. Тут облаштована кухня, душова, є меблі - шафа, двоспальне ліжко та двомісний диван.

Для розміщення модульного містечка міською радою було виділено земельну ділянку, загальною площею 0,7 га. За кошти з бюджету громади облаштовано благоустрій прилеглої території та підведено всіх необхідні комунікації.

На честь входин кожній родині від Радивилівської організації Товариства Червоного Хреста України було вручено посуд, подушки та теплі ковдри.


Самі ж будиночки виготовило підприємство «Лайф Буд», релоковане з Харківщини на Рівненщину. До війни воно займалося монтажем теплоізоляції, а вже в нашій області перекваліфікувалося – тут стали робити модульні конструкції.

У модульні будинки поселились переселенці, більшості із яких немає куди повертатись. Їх житло пошкоджене в результаті обстрілів. Тож сьогоднішню подію та поселення у власні квадратні метри більшість із родин ВПО розцінюють як шанс почати життя спочатку – з новими перспективами та у безпеці.

За матеріалами Радивилівської громади


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації