четвер, 2 лютого 2023 р.

У Сарненській громаді підсумували роботу проєкту «Жіноче лідерство: на шляху відновлення України»

Координатори проєкту «Жіноче лідерство: на шляху відновлення України»  разом з працівниками виконавчого апарату, управлінь освіти, культури, туризму, молоді та спорту Сарненської міської ради, представниками структур охорони здоров’я, соціальних установ та правоохоронних органів за круглим столом обговорили діяльність впродовж останніх 6-ти місяців. Нагадаємо проєкт «Жіноче лідерство: на шляху відновлення України» фінансується завдяки допомозі Великої Британії від Уряду Великої Британії та впроваджується організацією Пакт і ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка».
У спільному проєкті міської ради з Центром підтримки громадських ініціатив «Чайка» жінки-переселенки та мешканки громади систематично отримують консультації, допомогу у спорті, в косметологічній сфері, беруть участь у тренінгах, трансформаційних іграх та ін. Всі заходи спрямовані на те, аби допомогти жінкам психоемоційно розвантажитись у складний час. На заняттях-зустрічах вони ближче знайомляться, розкривають себе з нових сторін, а також отримують підтримку та поради фахівців. А ще жінки проводять час разом у позитивній атмосфері. У такий спосіб вони відволіклися від щоденних рутинних справ та провели час у жіночому колі.
Керівниця проекту Лариса Гунько – нагадала про основні активності, які відбувалися в Сарненській громаді, про важливі та актуальні теми що вивчали та семінарах та тренінгах. Водночас розповіла про подальші плани, на що варто звернути увагу у своїй роботі різним структурам міської ради. Обговорили також резолюцію 1325  «Жінки. Мир. Безпека» яка спрямована допомогти жінкам. Висловили ідеї – які заходи потрібно організувати, щоб впроваджувати резолюцію на рівні Сарненської громади. Адже Національний план дій вже прийнято, тепер потрібно реалізовувати його на місцевому рівні аби досягти кращих результатів. 
Тетяна Мельник тренерка та юристка проекту презентувала присутнім чергові проміжні результати  дослідження щодо потреб жінок у громадах.  Перш за все жінки потребують можливості мати роботу аби самостійно забезпечувати сім’ю,  освіти для дітей та себе, а потім вже психоемоційну підтримку та допомогу психолога.  Результати опитування на початку проєкту були дещо інші, це означає що цільова аудиторія змінюється в психо-емоційному своєму стані. На це однозначно вплинули заходи, які відвідували жінки учасниці проєкту. 

У Сарненській громаді і надалі розвиватиметься жіноче лідерство та проєкти, які спрямовані на жіночу аудиторію - саме такого спільного висновку дійшли в ході обговорення роботи проєкту. Нині координаторки проєкту у Сарненській громаді вже почали роботу над створенням жіночої громадської організації, яка буде впроваджувати ці ініціативи та проєкти. 



Заходи відбуваються у межах проєкту «Жіноче лідерство: на шляху відновлення України», що фінансується завдяки допомозі Великої Британії від Уряду Великої Британії та впроваджується організацією Пакт і ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка». 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації