середа, 15 лютого 2023 р.

Соціальний проєкт «Можливості без меж» – на фінішній прямій

Соціальний інклюзивний проєкт «Можливості без меж» який реалізує ГО «Нація Талантів»  вже на фінішній прямій. Нагадаємо третій сезон - реалізується в рамках проєкту «Формула Стійкості» Інституту лідерства та управління УКУ за фінансової підтримки ЮНІСЕФ та Уряду Кореї.

Цьогоріч до участі приєдналося 14 дітей та молодих людей, які мають різні види інвалідності, вони проживають у місті Рівному, а частина у різних громадах -  Здолбунівській, Березнівській, Клеванській та інших. 

До взаємодії долучилося пів сотні активних рівнян у ролі волонтерів. Для усіх учасників, команда проєкту  підготувала різні активності – теплий вечір знайомств, особисті фото та відеозйомки соціальних відеороликів, мандрівка у Етнорезиденцію «Ладомирія», майстер-клас з виготовлення свічок та акторської майстерності. Нині робота над проєктом завершилася, тривають підготовчі моменти по підготовці фото та відеоматеріалів, які команда презентує для учасників на фінальному заході - «Вечір прем’єр».  

Олена Єсип – учасниця проєкту, волонтерка

Чуттєва, позитивна та енергійна зустріч вдалася у нашої трійки учасниць соціального проєкту «Можливості без меж» - радію спілкуванню з вами, дівчатка – Оля і Тетяна. 

Найважливіше - це емоції нашої Ольги! Сьогодні мала можливість вперше виявити талант дівчинки, яка творчо розкрилася - співала і грала на фортепіано. Особливі емоції мами ... до сліз, пані Катерина навіть не думала, що Оля співає і має гарний слух. Вірю, що це лише початок і майбутній педагог зуміє розкрити творчі здібності дівчинки.  Дякую професійній команді проєкту за незабутні враження!

Вікторія Гулюк – волонтерка, візажистка проекту

У проєкті учасники мають рівні можливості оволодіти новими навичками, розвивати творчий потенціал, не відгороджуватися від світу, а формувати активну життєву позицію, підвищувати самооцінку, навчитися довіряти світу, вчитися виходити зі складних ситуацій, підтримувати зв'язок з навколишнім світом, взаємодіяти, спілкуватися, налагоджувати дружні стосунки, адаптуватися за межами своєї зони комфорту і просто відпочивати.

Оля Татарнікова – учасниця проєкту, волонтерка

Соціальний проєкт «Можливості без меж» - це соціальна ініціатива спрямована на дітей та молодь з різними видами інклюзії.

Організатори віднайшли активних соціальних учасників, які попри життєві перешкоди вміють та хочуть жити активно та позитивно. У парі із соціальним учасником до Проєкту долучаються активні і відомі рівняни. Спільно з організаторами соціальні учасники презентують себе, свої уміння та захоплення, а також розкривають важливі меседжі для суспільства. На проекті я познайомилася з чудовою милою сонячною дівчинкою Христинкою.

Марина Косинська – мама  учасниці проєкту

Чудовий день з насиченою програмою з цікавими квестами і вражаючими фотозонами, з професійною чудовою командою мали можливість відвідати Етнопарк «Ладомирія».  Особливі дітки і молодь з батьками у супроводі, в межах проєкту. Це було незабутньо і вражаюче! Щира подяка організаторам за емоції і незабутній день!

Катерина Євушко – учасниця проєкту, волонтерка

Коротко про соціальний проєкт «Можливості без меж»! Мета - соціалізувати молодь з особливими потребами, подарувати гарні емоції і нове спілкування. А також, це чудова можливість отримати шанс кожній дитині, хоч на крок стати ближче до своєї мрії…

P.S. Незважаючи на відсутність енергопостачання, ми «світили» самі і зйомки таки відбулись.  Організатори, ви неймовірні

Ірина Катрушина – учасниця проєкту, волонтерка

Для мене суть проєкту: навчити кожного з нас цінувати те, що маємо і бути вдячними за кожен день. Дівчата роблять велику справу: намагаються допомагати і підтримувати тих, хто цього потребує. А ще доносять справжні цінності життя, про які ми забуваємо. І я безмежно рада, що маю можливість бути дотичною до цього заходу. Цього разу я познайомилась із світлим, добрим та щирим хлопчиком. Я захопилася його історією та історією його батьків. Лев - це приклад того, що незважаючи ні на що, потрібно радіти кожному дню, не зациклюватись на дрібницях і пам'ятати, що щастя - не в матеріальному. Війна напевно навчила багатьох жити тут і зараз, і дякувати за всі можливості. Але все, ж... Інколи ми повністю занепадаємо духом, відчуваємо себе розбитими і не бачимо радості ні в чому.

Саме тому, важливо порівнювати себе з іншими, проникати в історії та долі інших людей. Сильних духом, мужніх, незламних, сповнених віри і світла в серці. Такі дітки як Лев - це приклад для наслідування багатьом дорослим. Пам'ятайте, якщо у вас є дві руки та ноги, рідні та близькі, дах над головою та їжа на столі - Ви можете все, абсолютно все! Все інше обов'язково прийде до Вас, головне мати терпіння.

Цінуйте кожен день, кожну мить, кожну зустріч, кожний взлет та кожне падіння. Життя - проста річ, але ми інколи його ускладнюємо. Будьте вдячними за все, що маєте і ви обов'язково помітите, що все у вас добре і життя прекрасне!

Третій сезон МОЖЛИВОСТЕЙ проходить в рамках проекту «Формула Стійкості» Інституту лідерства та управління УКУ за фінансової підтримки ЮНІСЕФ та Уряду Кореї.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації