середу, 15 березня 2023 р.

Відбулася Секція секретарів рад Рівненської області «Робота ради в умовах воєнного стану»

Секретарі рад громад Рівненської області зібралися на профільну секцію щодо вивчення змін у законодавстві на тему «Робота ради в умовах воєнного стану», таку фахову зустріч традиційно організовує Рівненське РВ Асоціації міст України. 

Учасників секції привітала виконавча директорка регіонального відділення АМУ Тетяна Грещук, вона зауважила – усі теми, які сьогодні звучатимуть підготували на запит громад, щодня у нас з’являються нові виклики, вносяться  зміни у законодавство – і саме секретарі рад мають першими на них реагувати, та працювати у правовому полі.  


Голова Постійної комісії з питань місцевого самоврядування, розвитку територій та європейської інтеграції Рівненської обласної ради Олександр Дехтярчук у вітальному слові окреслив основні напрямки роботи відділу та закцентував увагу присутніх на - нововведеннях проєкту Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування".

Під час роботи обговорили ряд актуальних тем:

Дотримання законодавства ОМС у сфері забезпечення прав на інформацію, звернення та захист персональних даних. Робота ради в законодавчому полі. Законотворча діяльність Асоціації міст України в умовах воєнного стану. 


Довгострокові рішення для інтеграції ВПО в громадах.

Міжнародна співпраця громад: взаємодія з проєктами і програми, що підсилює присутність в Україні донорів.

Підвищення якості професійної компетенції, навчання та підвищення кваліфікації для працівників ОМС. 

Діловодство, елементи ділового правопису.

Про дотримання законодавства ОМС у сфері забезпечення прав на інформацію, звернення та захист персональних даних – розповів консультант з правових питань Рівненського РВ АМУ Василь Курилас. Він детально роз’яснив, як здійснюється  робота ради в законодавчому полі, водночас нагадав про  законотворчу  діяльність Асоціації міст України в умовах воєнного стану. 

Особливості діяльності Рівненської міської ради - презентував керівник оргвідділу Рівненської міської ради, юрист - Юрій Павлов

Менеджер зі створення Рад ВПО Благодійного фонду «Рокада» Рівне  Володимир Зиль, розповів про створення консультативно-дорадчих органів при органах місцевого самоврядування та можливу допомогу в цій діяльності. Рівненський осередок фонду вже розпочав роботу у цьому напрямку та готовий допомогти громадам у створенні ініціативних груп, дорожніх карт діяльності рад ВПО, навчанню їх членів основам стратегічного планування та фандрайзингу. 

Виконавча директорка Рівненського регіонального відділення АМУ Тетяна Грещук відзначила досвід співпраці з фондом під час візиту до Клеcівської територіальної громади. 

Секретар Гощанської селищної ради Дмитро Ткачук - презентував роботу проектного напрямку селищної ради, та успішні проектні кейси, які вже реалізовано. Кожна маленька ініціатива сьогодні – це вклад у розвиток громади та її майбутнє.


Про особливості формування та виконання бюджету в умовах воєнного стану – розповіла консультантка з питань бюджету та фінансів Рівненського РВ АМУ Людмила Кушнер

Завершилася зустріч активним обговоренням проблемних питань, та обмін досвідом між новачками та вже досвідченими секретарями рад. По завершенню усі учасники секції отримали сертифікати про підвищення кваліфікації від Рівненського регіонального центру підвищення кваліфікації, які особисто вручила директорка Тетяна Янчик





Повідомляє Рівненське РВ АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації