пʼятницю, 10 березня 2023 р.

Відновлення громад в умовах воєнного стану – актуальні питання обговорили під час Ради громад Рівненщини

Представники 45 громад взяли  участь у засіданні Ради громад при голові Рівненської обласної ради, яке відбулося сьогодні. До обговорення запропонували різнопланові теми, які сприятимуть ефективній роботі громад в умовах воєнного стану, та відновлення повноцінної роботи у поствоєнний період.  


Про взаємодію громад з регіональним координатором з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин - розповіла Олена Хотенко регіональна координаторка. Вона детально розповіла чим нині займаються у даному напрямку,  як правильно комунікувати з координатором, куди звертатись та механізм пошуку зниклої людини.


Про ситуацію в комунальних підприємствах теплоенергетики - розповів Олег Гарник - заступник директора АМУ з питань ЖКГ. Головна проблема - погашення заборгованості різниці в тарифах перед теплопостачальними підприємствами. АМУ на всеукраїнському рівні вже не вперше піднімає це питання, веде активну роботу з Кабміном щоб врегулювати дане питання. Понад  90 млрд. грн - сума загальної заборгованості теплопостачальних підприємств перед НАК «Нафтогаз України» – а це нереальна сума для органів місцевого самоврядування.   Тому АМУ тримає це питання на контролі та працює, щоб швидше його вирішити.


Про старт проекту «Психосоціальна підтримка в Україні» PRO-Mental Health у Рівненській області та про відбір громад до участі у проекті – розповів Микола Орлов експерт проекту. Зауважимо, що саме наша область стала пілотною, де цей проєкт впроваджуватимуть в життя. 

Про готовність громад до подолання наслідків війни – це питання є актуальним, адже військові та їх родини потребуватимуть допомоги та підтримки, тому підґрунтя для роботи потрібно готувати вже сьогодні – зазначила директорка КЗ «Ветеранський простір» Ольга Яковлєва.

Інноваційні цифрові рішення для територіальних громад - презентувала представниця компанії «Реноме-Смарт» Оксана Кременчутська. Вона детально презентували вже наявні програмні продукти та як їх можна використовувати у роботі  ЦНАПів, для землевпорядників та соцслужб. 

Учасники обговории проблемні питання та поділились, як саме вирішували ту чи іншу проблемну ситуацію у своїх громадах.

Повідомляє Рівненське РВ АМУ










Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації