четвер, 16 березня 2023 р.

Культурна спільнота Рівного продовжує роботу в рамках проекту «Стратегія розвитку культури Рівного»

Тривають навчання для менеджерів сфери культури міста Рівне в рамках проекту «Стратегія розвитку культури Рівного».   Близько 30 учасників виявили інтерес до теми «Розвиток та вдосконалення організаційної спроможності та розбудова партнерства для представників організацій та установ, що працюють у секторі культури». 



Тренінг проводить Кшиштоф Лонтка - польський експерт в галузі стратегічного управління, та євроінтеграції України, з 25-річним досвідом управління різноманітними грантовими та бізнес-проєктами на міжнародному рівні з загальним бюджетом понад 10 мільйонів євро. 

Кшиштоф Лонтка детально розкрив наступні теми:
Перевірка відповідності проєкту програмним критеріям та пріоритетам. Методологія у роботі з проєктами. Організаційна та інституційна спроможність установи/організації. 
Горизонтальні політики Європейського Союзу та приклади їх застосування. 
Визначення стейкхолдерів, бенефіціарів та цільових груп. Аналіз зацікавлених сторін. Налагодження системи комунікацій.з партнерами. Специфіка міжнародних проєктів – принципи транскордонного співробітництва. 
Поради та ресурси для пошуку партнерів. Корисні портали. 
Робота в групах. Пошук на вказаних ресурсах потенційних партнерів для своїх культурних проектів. Внесення напрацювань до матриці. 
Представлення напрацювань у групах. Підбиття підсумків, відповіді на запитання. Домашнє завдання. 



Учасники тренінгу отримали  теоретичні  і практичні  знання, дізнались про успішні кейси у сфері підготовки проектних заявок та на що першочергово потрібно звертати увагу.  Важливо враховувати усі складові про які заявляє донор, водночас потрібно регулярно працювати над організаційною спроможністю організації, напрацьовувати різноманітні політики  та створювати продуктивні партнерства. Усі ці складові – працюватимуть на майбутнє.  Нині міжнародні донори активно підтримують різні ініціативи України. 



Проєкт Стратегія розвитку культури Рівного створено за фінансової підтримки Європейського Союзу. За зміст несе відповідальність лише Управління Культури і туризму ВК Рівненської міської ради та ГО Агенція сталого розвитку міста, і він не відображає позиції Європейського Союзу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації