четвер, 9 березня 2023 р.

Як живе Немовицька громада в умовах воєнного стану

У Немовицькій громаді відбулася робоча зустріч голови громади Олександра Трохимця  з виконавчою дирекцією Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України. Під час зустрічі обговорили проблемні та актуальні питання для життєдіяльності громади, а також подальшу співпрацю з АМУ.  

Нині, громада має проблеми з виконанням бюджету, хоча у 2022 році все було добре. Причини, каже Олександр Трохимець – реформа лісової галузі, через що громада недоотримує кошти, які мала у попередніх роках. 

Виконавча директорка Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук  каже - про проблему знають і на всеукраїнському рівні, відтак аналітики АМУ вже працюють над цим питанням. 

Особливу увагу приділяють освітній галузі, навчанню дітей у школах та садочках – розповів голова громади. Нині діти у школах вчаться у гібридному форматі, адже не всі заклади мають укриття, відтак до школи ходить та кількість дітей на яку розраховані укриття. До того ж минулоріч планували здати в експлуатацію школу в рамках Президентської програми «Велике будівництво» та з початком повномасштабного вторгнення – будівництво заморозили. Садочки також працюють лише ті – де вдалося облаштувати укриття. 

У громаді проживає 150 внутрішньо-переміщених осіб, усі вони оселилися у приватних садибах, адже в громаді не має місць компактного проживання.   

Активну роботу веде громада у напрацюванні стратегії розвитку – вже проведено 4 робочі засідання. Тож невдовзі - матиме Стратегію розвитку Немовицької громади. 

Консультанти з фінансових та правових питань надали відповіді на інші проблемні питання  та як їх правильно вирішувати. 

Повідомляє Рівненське РВ АМУ 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації