понеділок, 13 березня 2023 р.

Офлайн-хаб для жінок-підприємиць «UWE HUB» відкриють у Гощанській громаді

Центр “Розвиток КСВ” оголосив open call для українських громад, які бажають долучитися до створення мережі локальних офлайн-хабів для жінок-підприємиць Ukrainian Women Entrepreneurs Hub (UWE Hub). Після декількох етапів відбору було обрано чотири громади, в яких вже навесні 2023 будуть створені перші офлайн хаби для жінок-підприємиць. Партнер ініціативи - GlobalGiving. Партнери навчальної програми з підприємництва - Посольство Королівства Нідерланди в Україні та глобальний рух Buzz Women. 

Голова громади Микола Панчук зазначив - громада готова розвивати та підтримувати маленькі бізнеси у тому числі, які започатковують жінки. ВІДЕО
Офлайн UWE Hub - це простір розвитку та навчання, обміну досвідом і нетворкінгу, пошуку шляхів зростання для жінок, зацікавлених у розвитку власної справи. Також - це дружній до діток простір з інтерактивною залою. Ідея відкриття жіночих хабів виникла з сильного бажання об’єднати та підтримати українських жінок-підприємиць по Україні та світу і створити мережу відповідального жіночого бізнесу, що впливає на життя міста і країни.

"Жіноче економічне уповноваження та підприємництво - це фундамент, на якому розвиватиметься економіка України як зараз, так і в процесі відбудови. Саме тому і виникла ідея Програми UWE Hub - як відповідь на війну та потребу допомоги жінкам, які стали переселенками або біженками. За цей рік ми плануємо навчити 10 000 жінок підприємництву та відкрити 7 хабів в Україні, та ведемо перемовини за кордоном”, - Марина Саприкіна, голова правління ГО Центр "Розвиток КСВ", засновниця Програми UWE Hub. 
На Конкурс по відкриттю UWE Hub офлайн було подано 124 заявки, з яких за результатами відбору та інтерв’ю було обрано 4 громади: Бровари (Київська обл.), смт Гоща (Рівненська обл.), Івано-Франківськ та Чернівці. 
“Гощанська громада налічує понад 10500 повнолітніх жінок, з яких зареєстрованих жінок-підприємиць лише 105, або ж 1% від загальної кількості. Частина жінок, особливо з сільської місцевості потребують якісних знань щодо монетизації улюбленої справи, а жінки, що вже зареєструвалися як ФОП зіштовхнулися з викликами масштабування бізнесу, через відсутність знань щодо ключових інструментів. Нам важливо об'єднати таких жінок у спільноту, показати можливості та створити умови, що забезпечать їхній підприємницький розвиток”, - говорять Анастасія Табекова, керуюча справами виконавчого комітету Гощанської селищної ради та Наталія Калька, директорка КЗ "Гощанський центр позашкільної освіти" Гощанської селищної ради.
Серед активностей, які проводитимуть офлайн хаби, будуть: - ексклюзивна тренінгова програма з підприємництва UWE Hub, робота з менторами, психологічна підтримка, воркшопи, відкриті події та нетворкінг. Жінки, які мають дітей, зможуть залишити своїх діток в дитячій кімнаті хабу під час навчання. Окремо, UWE Hub має плани навчати жінок і в містах та селищах, які розташовані поруч, в тому числі й в сільській місцевості. 
UWE_hub (Ukrainian Women Entrepreneurs Hub) – це спільнота свідомих підприємиць, які зацікавлені у розвитку власної справи, і стейкхолдерів, які готові підтримувати бізнеси жінок. Програма UWE Hub започаткована у серпні 2022 році Центром “Розвиток КСВ” в рамках Програми «Мріємо та діємо». Створення та розбудова мережі офлайн-хабів для жінок-підприємиць в Україні реалізується за фінансової підтримки Global Giving.
CSR Ukraine, Центр «Розвиток КСВ» - експертна організація в Україні, що об’єднує понад 40 великих компаній, спільно з якими 10 років просуває принципи сталого ведення бізнесу та соціальної відповідальності, реалізує власні соціальні проєкти, надає консультації, проводить семінари та тренінги з КСВ питань та звітів. Є національним партнером CSR Europe (Брюссель, Бельгія) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (Женева, Швейцарія).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Гощанська громада прихистила 25 переселенців із Донеччини

Перший у цьому році евакуаційний потяг з Донеччини, який прибув на Рівненщину привіз 59 людей, серед яких 25 дітей та 6 осіб з інвалідністю....

Популярні публікації