пʼятниця, 6 жовтня 2023 р.

Білокриницька громада тримає курс на розвиток - відео


Білокриницька громада від моменту свого створення одразу почала розвивати усі сфери життя, розповідає голова громади Тетяна Гончарук. Таке амбітне завдання поставили собі не випадково, адже громада розташована поруч з містом, тут також проживає чимало людей, які вважають себе рівнянами, працюють у Рівному тож важливо, щоб люди не відчували дискомфорту, а послуги могли отримувати такі ж як у місті. 
ВІДЕО
І це, розповідає Тетяна Гончарук, помаленьку вдається. Зокрема, Білокриницька школа у цьому навчальному році з місцевого бюджету додатково отримала на облаштування просторів для дітей 2,5 млн.грн, а кількість учнів збільшилася з 505 до 590. 
ЦНАП – обличчя громади. Нещодавно у громаді запрацював «Дія центр». Нині тут доступні 52 адміністративні послуги, у планах – встановлення Паспортної станції, аби люди могли на місці оформити ІД картку та закордонний паспорт. Вже доступний сервіс «Я ветеран» - розповіла начальниця відділу ЦНАП Олена Плетьонка. У ЦНАПі працює 7 фахівців. Сприяють цьому активність громади та участь у різноманітних донорських проєктах. 
Цифровізація в дії.
Відділ «Центр надання адміністративних послуг» Білокриницької сільської ради у межах проєкту «Посилення стійкості громад в обраних регіонах України», що реалізується Програмою розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки уряду Великої Британії наданої у партнерстві з Рівненською обласною державною адміністрацією передали ноутбуки, багатофункціональні пристрої, столи, стільці та обладнання для дитячого куточку. За допомогою наданої техніки адміністратори зможуть більш ефективно і якісно надавати адміністративні послуги для населення та автоматизувати процеси, що  забезпечить швидкий доступ до інформації.

Громада продовжує налагоджувати партнерські стосунки. Днями було підписано Меморандум про співпрацю між Білокриницькою сільською радою та Біловодською селищною військовою адміністрацією Старобільського району, Луганської області.
Продовжується робота над розробкою Стратегії розвитку Білокриницької територіальної громади на період  до 2027 року.
Безпека. Центру безпеки у Білій Криниці вже 5 років. Нині він налічує 27 добровольців з них 4 жінки. У центрі працює клас безпеки, тут дітки опановують актуальні знання та навички щодо безпечної поведінки у середовищі. Нині приміщення потребує реконструкції,  у планах  добудова глядацької зали. Новий  Центр безпеки планують збудувати у с. Шубків. 
Фестиваль «Білокриницький узвар» - знайшли і свою власну родзинку. Цьогоріч вперше у громаді організували фестиваль «Білокриницький узвар». Він мав благодійну мету, тож усі разом зібрали 37 тисяч грн. на допомогу військовим. 

Повідомляє Рівненське РВ АМУ


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації