вівторок, 24 жовтня 2023 р.

Простір жіночих можливостей «АктивнаЯ» зміцнює спроможність жінок завдяки проєкту «Посилення ролі жінок у громадському житті Кореччини»

У Корецькій громаді відбулася ознайомча консультативно-пізнавальна зустріч для місцевих мешканок та жінок з числа тимчасово переміщених осіб.

Місцем для заходу та кава-паузою забезпечили партнери Корецького відділення Рівненського Центру зайнятості.

Орина Витовщик Голова ГО «Простір жіночих можливостей «АктивнаЯ» розповіла – «Метою зустрічі було ознайомлення жінок з можливостями навчання а також оплата за навчання, доїзд, проживання, отримання для навчання комп'ютерної техніки та інше, підвищення кваліфікації, перекваліфікації, фінансування відкриття власної справи. Ще одна цінність даних можливостей, що тут відсутні вікові обмеження та місце фактичного проживання.»

Поділились, інформативними можливостями від держави, керівник КВ РЦЗ Жанна Сухаревська та запрошений гість - представник ГО «КримSOS» Олександр Бурдюк.  Він розповів про можливості, котрі надає наша партнерська громадська організація «КримSOS». 

Історією започаткування власної справи поділилась Ярослава Кучер. Жінка, з числа тимчасово переміщених осіб, нині проживає у Корці та, саме зараз, знаходиться на порозі відкриття освітнього простору «Едельвейс», котрий вдалося втілити завдяки грантовій програмі «єРобота» та підтримки Корецького ЦЗ.

Підсумком зустрічі, а отже, нашим маленьким успіхом та вірою в успішне майбутнє стало те, що декілька жінок зацікавились можливістю підвищити кваліфікацію та відкрити невеличку власну справу, який, до речі, у майбутньому можна буде релокувати на постійне місце проживання.

Гранти сьогодні - це хороший спосіб отримати підтримку для реалізації бізнес-ідей та проєктів українських громадян, що також сприятиме росту економіки України в цілому. 

Наша команда надає підтримку у розробці проектів, пошуку фінансування та підготовці заявок на гранти для жінок з числа тимчасово переміщених осіб. 

Ми віримо, що кожна жінка має потенціал стати впливовою лідеркою та створити якісний простір власного проживання.

Організаторки заходу запрошують усіх охочих до участі у наступних активностях. Адже в рамках проєкту буде втілено ряд заходів для жінок, зокрема вже відбулося заняття з йоги. Подія об'єднала жінок з різних сфер життя, які разом відкрили для себе захопливий світ йоги. 

Під керівництвом тренерки Ольги Воят, учасниці  поглибили свої знання про давню практику, врівноважили розум, покращили фізичну форму.

Заняття з Йоги мало таку структуру: різні асани (пози), дихальні вправи та медитація, що в поєднанні допомогло учасницям відновити внутрішній спокій, баланс та гармонію тіла, покращити настрій та самопочуття, понизити рівень стресу і тривоги в організмі.

В таких умовах процес знайомства та спілкування відбувається набагато ефективніше. Особливо, коли ти ще не відчуваєш себе "своїм" на новому місці.

Проєкт фінансується Агентством ООН у справах біженців (УВКБ ООН) у рамках грантової програми з підтримки ініціатив переселенців, що впроваджується ГО "КримSOS"

Публікація підготовлена в рамках проєкту «Посиленння політики рівних можливостей у Рівненській області», який реалізує ГО «Центр підтримки  громадських ініціатив «Чайка» завдяки підтримці Національного демократичного інституту (НДІ) та британського народу через Міністерство закордонних справ, у справах співдружності та розвитку (FCDO)




Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації