четвер, 16 травня 2024 р.

Вишиванки полеглих героїв представили на виставці «Коди пам’яті. Ціна національної ідентичності» - відео


Біля Свято-Воскресенського кафедрального Собору у м.Рівне на виставці «Коди пам’яті. Ціна національної ідентичності» сьогодні презентували вишиті сорочки 23-х загиблих захисників з Рівненщини. 
У День вишиванки вони теж одягали свої сорочки… Втім, коли на українську землю прийшов ворог, змінили цивільний одяг на піксель. Тепер ці вишиванки то пам’ять про них.  Під час відкриття були присутні рідні воїнів. Їхні чоловіки та сини виконали свій обов’язок. Тепер наш обов’язок зберегти та передати наступним поколінням пам’ять про подвиг та героїзм.
ВІДЕО
Алла Семенчук з Березного сина Богдана втратила у березні 2022 року. Каже – рік, не могла оговтатись, а потім прийшло прозріння треба жити далі – бо так хотів її Богдан.


Серед вишиванок на виставці – і сорочка радивилівчанина, полеглого  Героя - добровольця Назарія Войтовича: він героїчно загинув за Україну в листопаді 2022-го на Луганщині.  Йому назавжди 19...

«Під час відкриття поспілкувався з рідними воїнів. Їхні чоловіки та сини виконали свій обов’язок. Тепер наш обов’язок зберегти та передати наступним поколінням пам’ять про подвиг та героїзм», - сказав  начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.


Захід відбувся з ініціативи батьків та дружин Героїв, до участі долучились родини з 10 громад Рівненщини - Березне, Вараш, Костопіль, Сарни, Рівне, Радивилів, Дубровиця, Рокитне, Тараканів та Мізоч. Організатор – КЗ «Рівненський обласний центр народної творчості» РОР.


Публікацію підготовлено в рамках проекту «Посиленння політики рівних можливостей у Рівненській області», який реалізує ГО «Центр підтримки  громадських ініціатив «Чайка» завдяки підтримці Національного демократичного інституту (НДІ) та британського народу через Міністерство закордонних справ, у справах співдружності та розвитку (FCDO)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Швидко та ефективно - у Гощі працює мобільна бригада амбулаторії загальної практики сімейної медицини

Мобільна бригада Гощанської амбулаторії загальної практики сімейної медицини провела швидкі тести на глюкозу та холестерин у працівників Гощ...

Популярні публікації