пʼятниця, 24 травня 2024 р.

У Рівному підсумували проєкт «Посилення політики рівних можливостей у Рівненській області» - відео


У форматі Політичної студії у Рівному підсумували результати проєкту «Посилення політики рівних можливостей у Рівненській області», який реалізує команда ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка».
До заходу долучилася команда проєкту, громади партнерки – Здолбунівська, Березнівська і Тараканівська, партнери, експертки, лідерки та героїні медіа-матеріалів, які були створені в рамках проєкту. 
Керівниця проєкту Лариса Гунько зазначила – «На фінальному етапі, для партнерок було оголошено конкурс жіночих ініціатив. На конкурс ми отримали 6 заявок, по дві з кожної громади. Експертна комісія відібрала три ініціативи, які одразу почали втілювати у життя, усі вони спрямовані на те, щоб активізувати жіноче середовище у невеличких громадах» - зазначила Лариса Гунько. 
Під час заходу були представлені результати реалізації жіночих ініціатив у громадах Рівненської області. Керівниця ГО «Жінки в громаді» Наталія Біндюк розповіла про три головні цілі, які команда собі поставила. Інформаційна зустріч з активістками у Луцьку, створення сайту організації, та напрацювання гендерного портрету Здолбунівської громади. 
ВІДЕО


Депутатка Березнівської громади Алла Семенчук також розповіла про ініціативи над якими активно працюють – створення Алеї пам’яті. 
Водночас у Березнівській громаді завершено серію інформаційно - консультаційних зустрічей в межах реалізації проєкту «Підсилення голосу жінок вразливих груп населення Березнівської міської територіальної громади». В межах ініціативи проведено 10 зустрічей в усіх старостинських округах громади з метою виявлення потреб та проблем учасниць проекту, проведення тренінгів з психологічної допомоги та створення груп взаємодопомоги.
У Тараканівській громаді реалізують жіночу ініціативу «Спільнота активних жінок в дії». Проведено ряд тренінгів, які спрямовані активізувати жінок у громадському житті громади.  Вже вдалося напрацювати чотири реальних молодіжних та культурних проєкти, які отримають від організації подальшу менторську підтримку у підготовці проєктних заявок на ґрантові конкурси.


Під час зустрічі учасниці обговорили й інші актуальні питання щодо підтримки та розвитку жінок, а також наявні можливості від донорів.


Проєкт реалізує ГО Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» завдяки підтримці Національного демократичного інституту NDI Ukraine - National Democratic Institute та британського народу через Міністерство закордонних справ, у справах співдружності та розвитку (FCDO)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Швидко та ефективно - у Гощі працює мобільна бригада амбулаторії загальної практики сімейної медицини

Мобільна бригада Гощанської амбулаторії загальної практики сімейної медицини провела швидкі тести на глюкозу та холестерин у працівників Гощ...

Популярні публікації