четвер, 23 травня 2024 р.

Привільненська громада зустрічала гостей зі Швейцарії

З метою обговорення результатів проєкту державно-приватного партнерства в органічному секторі OT4D 2024 – Україна до Привільненської громади завітали гості зі Швейцарії, обласної військової адміністрації, науковці національного університету водного господарства і природокористування та представники організацій, що здійснюють свою діяльність на території України за підтримки Швейцарських фондів, керівництво «АгроКласік», учасники та партнери даного проєкту. 

Проєкт реалізовано на базі Привільненського ліцею, відтак свої досягнення з розвитку органічного землеробства презентували вихованці гуртка «Екоземлеробство». Спільно із міжнародним експертом зі Швейцарії та начальником департаменту освіти і науки рівненської ОВА учні посадили органічне насіння гарбузів від партнерів проекту Enza Zaden (Netherlands). Налагоджена співпраця із науковцями НУВГП дозволила провести з учнями аналіз ґрунту за допомогою мобільної лабораторії Lasa, що була придбана в рамках проєкту.

Торальф Ріхтер, головний міжнародний експерт проекту «Органічна торгівля заради розвитку в Східній Європі, Дослідний інститут органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) презентував присутнім основні аспекти діяльності програми OT4D на території України. Важливість реалізації таких ініціатив для розвитку органічного сектору Рівненщини та освітніх екологічних ініціатив у навчальному процесі закладів освіти підкреслили керівники департаментів освіти і науки та агропромислового комплексу Рівненської ОВА. Менеджер проєкту «Розвиток органічного ягідництва в об’єднаних територіальних громадах» Костянтин Січной, окреслив основні напрацювання проєкту та плани розвитку ініціативи на наступні роки.


Регіональний менеджер Східного Партнерства (Helvetas, Швейцарія) Александер Гогоберідзе презентував напрямки програми Reconomy до котрих вже сьогодні можуть долучитися українські підприємці та неурядові організації.

Голова правління благодійного фонду «Серце дітям України» (Швейцарія-Україна) Анастасія Городніченко презентувала присутнім реалізовані ініціативи, що сприяють підтримці здоров’я дітей, їх безпеки та щирих дитячих посмішок.

Учасникам заходу також презентовано роботу з реалізації Стратегії сталого розвитку Привільненської громади та ключові проєкти, що плануються до реалізації протягом найближчих років.

Привільненська громада дякує партнерам проєкту за візит та надійне партнерство. Дякуємо національному координатору програми OT4D Катерині ШОР, за підтримку в процесі реалізації освітньої компоненти проєкту на території Привільненської громади. Щиро віримо, що проведений захід сприятиме продовженню співпраці та реалізації нових ідей. 

Проєкт фінансується Державним секретаріатом Швейцарії з економічних питань (SECO) і реалізується IFOAM у співпраці з Helvetas та FiBL. Разом з QFTP є частиною швейцарської підтримки розвитку органічного сільського господарства в Україні


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Швидко та ефективно - у Гощі працює мобільна бригада амбулаторії загальної практики сімейної медицини

Мобільна бригада Гощанської амбулаторії загальної практики сімейної медицини провела швидкі тести на глюкозу та холестерин у працівників Гощ...

Популярні публікації