четвер, 9 травня 2024 р.

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео


Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках проєкту «Посиленння політики рівних можливостей у Рівненській області», який реалізує ГО «Центр підтримки  громадських ініціатив «Чайка» завдяки підтримці Національного демократичного інституту (НДІ) та британського народу через Міністерство закордонних справ, у справах співдружності та розвитку (FCDO).
Сьогодні відбувся перший тренінг для активних жінок Дубенщини «Мої перші кроки в громадському секторі», тренерка Вікторія Костюк.
ВІДЕО
Голова громади Наталія Сорочинська зазначила «Наші жінки залишаються берегинями з діда прадіда, і тримають на собі тил. Дякуємо ЗСУ що ми маємо можливість сьогодні тут працювати та розвиватися».
Координаторка проєкту на Рівненщині, очільниця Центру громадських ініціатив «Чайка» Лариса Гунько зазначила «Проєкт який запропонувала Алла Грабар переміг у конкурсі жіночих ініціатив, наші вітання. Тішить що сьогодні тут на тренінгу так багато активних жінок не лише з Тараканівської громади. У вас цікавий тренінг, це буде хорошим стартом для подальшої роботи, це корисно, цікаво, важливо, це надихає. Завдяки першим крокам формується команда, яка зможе в подальшому писати та реалізувати різноманітні проєкти, направлені на вирішення проблем громади, щоб громади наші розквітали.»
  Лідерка ініціативи Алла Грабар зазначила – «Ми не обмежувалися у взаємодії з жінками, тому до нас сьогодні приїхали жінки з Тараканівської громади, Дубно, Привільного всього 25 учасниць. Ми дякуємо за підтримку і допомогу ГО Центр громадських ініціатив «Чайка». Я сподіваюся що наші тренінги вплинуть на жінок, вони стануть ще більш активними та почнуть  реалізовувати власні ініціативи.  Адже жінки лідерки мають великий вплив і в громадському і в політичному житті.»


На тренінгу учасниці пройшли наступні теми: 

Що таке громадська організація? Роль неурядових організацій в розвитку громад та окремих комунальних установ; 
Ціннісний підхід до прийняття рішень у саморозвитку та створенні локальних громадських організацій;
Що таке проєкт? Звідки беруться проєкти? Проєктний цикл та піраміда планування Франкліна; 
Місія та візія організації. Для чого ми існуємо і заради якої великої мета нам потрібні проєкти? 
Структура проєкту: покроковий план;
Аналіз стейкхолдерів та бенефіціарів: клієнти, бенефіціари, партнери, конкуренти (існуючі/потенційні); 
Підсумки  першого дня, обговорення вражень, побажань.


Публікацію підготовлено в рамках проекту «Посиленння політики рівних можливостей у Рівненській області», який реалізує ГО «Центр підтримки  громадських ініціатив «Чайка» завдяки підтримці Національного демократичного інституту (НДІ) та британського народу через Міністерство закордонних справ, у справах співдружності та розвитку (FCDO)


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Оптимізацію освітньої мережі та доступ до позашкільної освіти – обговорили у Гощанській громаді

Голова Гощанської громади Микола Панчук разом із депутатами селищної ради Юрієм Потапчуком та Іриною Повар, старостою Бочаницького округу Ва...

Популярні публікації